20. oktober 2020
Fødevareminister Mogens Jensen (S) besøgte Meny i sidste uge.
gallery icon

Se billedserie

Fødevareminister Mogens Jensen (S) besøgte Meny i sidste uge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministerbesøg i Meny: Kæde har uddannet medarbejdere i at mindske klimaaftrykket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministerbesøg i Meny: Kæde har uddannet medarbejdere i at mindske klimaaftrykket

Butikken er indrettet efter klimaråd, og ministeren ville se, hvordan det foregik i hverdagen

Furesø - 11. oktober 2020 kl. 11:18
Af Jens Berg Thomsen (tekst og foto)

Fødevareminister Mogens Jensen (S) var forleden en tur i Meny i Værløse. Kæden har fået en intern uddannelse til en række af medarbejderne i, hvordan kunderne kan mindske klimaaftrykket.

"Vi kunne mærke, at han kunne lide det, han så, og ministeren stillede gode spørgsmål. Regeringens 22 klimatips, der kommer fra et skrivebord, var vakt til live, kunne han se," siger købmand Søren Engberg fra Meny Værløse.

"Han fik syn for, at vi har bygget butikken op omkring klimatipsene, og ministeren fik også en god snak med de af vores medarbejdere, der har taget den interne uddannelse og hørte om, hvordan medarbejderne kan rådgive kunderne," siger Søren Engberg.

Butikken har blandt andet sat et opskriftshæfte op, lige som man kommer ind i butikken, og derudover er der i alt 12 klimatiltag, tre i frugt- og grøntafdelingen, tre i slagterafdelingen, tre i kolonialafdelingen og tre i mejeriafdelingen.

"Mange ved ikke, hvad der skal til af bitte små ændringer for at spise mere klimavenligt. Nogle af tingene kan virke ligegyldigt, men det er summen af klimatipsene, der giver mening og med vores uddannelse, kan vi i Meny tage klimahatten på, hvis kunderne henvender sig og spørger efter det," siger Søren Engberg.

Ministeren var med rundt i butikken og se på de forskellige tiltag og fik sig også en snak med en kunde, der var ved at købe ind.

"Meny har fået denne uddannelse blandt medarbejderne, og kæden har i en årrække gjort meget for at reducere klimaaftrykket. Vi ved, at fødevarer spiller en stor rolle i forhold til at udlede CO2, og man kan sige, at det har en betydning, at fødevarerne bliver produceret med mindst muligt klimaaftryk. Og det er også vigtigt, at når man kommer ud i butikkerne, betyder det noget, at der er så lidt madspild som muligt. Andre kan få gavn af den mad. Vi har sammen med en stor del af fødevarebranchen sagt, at madspildet skal reduceres med 50 procent i 2030. Og det er også muligt hjemme i vores eget køkken at reducere klimaaftrykket," siger Mogens Jensen.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?