17. november 2018
Helle Katrine Møller
gallery icon

Se billedserie

Helle Katrine Møller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindre partier frygter S-flertal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre partier frygter S-flertal
Furesø - 15. november 2017 kl. 08:56
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det Radikale Venstre og SF peger på Ole Bondo Christensen som borgmester, men set i et historisk perspektiv ser de helst, at Socialdemokratiet ikke får absolut flertal.

FURESØ: På den ene side er de særdeles glade for borgmester Ole Bondo Christensen, men på den anden side går spidskandidaterne for Det Radikale Venstre og SF ind til valget med en smule frygt i sindet. De frygter at socialdemokratiet får absolut flertal.

- Mine erfaringer fra en lang række bykonger over hele landet gør, at jeg ikke ønsker det for Furesø, siger SFs Bo Finsen.

Helle Katrine Møller supplerer:

- Ole Bondo Christensen er en god borgmester og absolut intet tyder på, at han ikke kan håndtere det at have magt. Men jeg frygter det absolutte flertal. Ikke mindst fordi det er svært at være borgmester med et absolut flertal i eget parti. Der vil opstå et pres for at føre en bestemt politik i stedet for at samarbejde bredt. Det politiske håndværk bliver dårligt med et absolut flertal i ryggen, og alt for mange borgere vil stå uden indflydelse via deres parti, lyder det fra Helle Katrine Møller.

Socialdemokraterne fik 40 procent af stemmerne ved det seneste valg, men med hjælp fra valgforbundet blev det til 10 byrådspladser ud af 21. Blot et mandat fra det absolutte flertal. Yderligere fremgang til socialdemokraterne kan udløse det 11. mandat - måske på bekostning af Det Radikale Venstres ene mandat.

- Det er vigtigt, at der er mange partier i byrådet. Det giver mange holdninger og indgangsvinkler til, hvordan man skal føre politik i kommunen. En bred repræsentation tvinger byrådet til at samarbejde og få flere vinkler på sagerne. Det er sundt, siger Helle Katrine Møller.

SF ved, om nogen, at det er svært at blomstre i skyggen af en populær borgmester. I 2013 blev partiet sendt ud af byrådet.

- En af grundene til, at vi røg ud af byrådet, var, at vi blev usynlige og havde lagt ryg til nedskæringer. Men hovedårsagen tilskriver jeg landstendensen i 2013, siger Bo Finsen, som kæmper for et comeback til partiet.

- Denne gang har vi entydigt sagt, at vi prioriterer velfærd og vil trække borgmesteren i den rigtige retning, siger Bo Finsen og fortsætter:

- Det er risikofrit at stemme på SF. Vi peger entydigt på Ole Bondo Christensen som borgmester og er i valgforbund med socialdemokratiet. Det er bedre, at vi kommer ind som dialogpartner - end at der kommer 11 socialdemokrater ind i byrådet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk