24. juli 2019
Annette Schou forsøger som centerkonsulent af påvirke udlejerne af forretningerne på Bymidten til at vælge de rette brancher.
gallery icon

Se billedserie

Annette Schou forsøger som centerkonsulent af påvirke udlejerne af forretningerne på Bymidten til at vælge de rette brancher.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ejere deler bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ejere deler bymidte
Furesø - 20. februar 2019 kl. 11:51
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordea Ejendomme/DEAS, COOP, Værløse Almennyttige Boligselskab, Furesø Kommune og mange, mange flere.

De har allesammen det tilfælles, at de ejer en del af bygningsmassen på Værløse Bymidte.

Den første del af Bymidten blev indviet i 1961. Det var den såkaldte Røde Plads, hvor bilerne efter engelsk model fik plads i midten. Senere kom strøggaden samt flere andre bygninger til. Og senest i 2009 kom bygningen med Kvickly-varehuset.

Det hele er et virvar af forskellige ejere med forskellige interesser.

- Det er vigtigt at forstå, at Værløse Bymidte er en bymidte, og ikke et center med en enkelt ejer, der kan sætte retningen for alle, siger Annette Schou fra Centerforening.

For at binde det hele sammen er butikkerne via en tinglysning - besluttet af kommunalbestyrelsen i den gamle Værløse Kommune - blevet pålagt at være medlem af Centerforeningen, som dermed er bymidtens talerør.

- Det har været måden at sikre et talerør og samling omkring Bymidten, forklarer Annette Schou.

- Mange centre har præcis de samme butikker. På Bymidter er det ofte anderledes butikker med ejeren selv bag disken. Det er med til at gøre det anderledes og spændende og ikke så stereotypt, forklarer Annette Schou.

Som mange andre handelscentre har Værløse Bymidte oplevet tomme lokaler. I den forbindelse har dele af lokalbefolkningen ivrigt brokket sig over manglen på caféer, legetøjsbutikker og flere andre brancher. Ligesom der har været kritik af placering af en genbrugsbutik i et markant butikslokale centralt på Bymidten.

- I princippet kan udlejerne gøre, hvad de vil med deres lokaler. Efterhånden har vi fået en god dialog med udlejerne. Vi har fået udarbejdet en strategiplan som der arbejdes efter på alle niveauer - også hos udlejer. Vi har i fællesskab med udlejer lavet en »ønskeliste« over brancher, vi mangler og ønsker - og det gør - dels at det tager lidt længere tid at få de rigtige brancher ind - og dels at vi alle rykker i samme retning, fortæller Annette Schou.

Senest lykkedes dialogen, da Værløse Almennyttige Boligselskab udlejede et tomt butikslokale til en japansk restaurant.

- Der er heldigvis stor interesse for Bymidten - også i lokalbefolkningen - og det er jo glædeligt, at der støttes op om diverse tiltag på Bymidten blandt vores brugere - og at der nøje følges med Bymidtens liv og aktivitet. Alle skal vide, at vi gør, hvad vi kan for at få udlejet de tomme lokaler. Jeg kan sagtens forstå, at der er ønsker om café, legetøj m.v. og kan til dels også forstå utålmodigheden; Detailhandel er bare ikke lige til - og mange tænker sig godt om, inden de kaster sig ud i det eventyr, siger Annette Schou ,

Store lokaler
Nykredit, Danske Bank og Nordea flyttede stort set samtidigt fra Værløse Bymidte og efterlod store huller i facaden. Indtil videre er det kun lykkedes at fylde Nykredits lokaler - en håndarbejdsbutik.

- Sådan er det for mange handelscentre. De gamle banklokaler er ofte store og centralt placerede lokaler. De skal deles op for, at de kan lejes ud igen, forklarer Annette Schou.

Værløse Bymidte er i gang med en proces, som skal sikre fortsat liv i det lokale handelscenter. Ikke mindst skal der ændres i omgangstonen. Bymidten er ganske enkelt blevet talt ned.

- Langt de fleste af butikkerne kører rigtig godt, og vi gør meget for at skabe liv med events. Der skal være et liv parallelt med butikkerne, forklarer Annette Schou.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede