16. oktober 2019
Skitsen af hallen på grusbanen ved Farum Øst.
gallery icon

Se billedserie

Skitsen af hallen på grusbanen ved Farum Øst.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: MKS vil opføre idrætshal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MKS vil opføre idrætshal
Furesø - 17. juni 2019 kl. 17:01
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vokseværk og pladsmangel har altid været centrale temaer for Marie Kruses Skole & Kruses Gymnasium. I 1971 flyttede privatskolen til Stavnsholtvej i Farum. Her er der siden udvidet og bygget på. Den næste udvidelse kan være på vej.

Marie Kruses Skole har rettet henvendelse til Furesø Kommune med henblik på at opføre en idrætshal på 2.120 kvadratmeter på grusbanen ved idrætsanlægget i Farum Øst.

- Det udspringer af nødvendighed. Vi er presset på plads. Idræt er blevet et eksamensfag i grundskolen, og det udløser et behov for bedre faciliteter, siger rektor Carsten Gade.

Idrætsundervisningen i gymnasiedelen foregår allerede i dag i Farum Arena. Grundskolen råder over to mindre og en lidt større gymnastiksal.

- Den nye hal skal kunne så meget som muligt på idrætsområdet. Der skal også være teorilokaler og fitnesscenter til brug i undervisningsøjemed. Vi har som skole også et behov for at samlingssted for alle vores elever. Det har vi ikke nu, fortæller Carsten Gade.

Furesø Kommunes Udvalg for byudvikling og bolig har på deres seneste møde igangsat arbejdet med lokalplan for sports- og fritidsområde ved Farum Øst. Hallen vil medføre et behov for at udpege nye parkeringspladser i området, hvilket kan finansieres gennem et salg af grunden.

- Vi er meget glade for, at Furesø Kommune ser velvilligt på vores henvendelse. Vores idrætsfaciliteter bliver lånt ud til foreninger. Det skal vi naturligvis også kigge på i forbindelse med denne hal, siger Carsten Gade.

Privatskolen er også på vej med en anden nyhed. Gymnasiedelen bliver suppleret med HF.

- Vi har i mange år haft STX-gymnasie, men vi forventer også at udbyde HF fra 2020. Det vil ske som en del af vores gymnasieafdeling, lyder det fra Carsten Gade.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede