17. januar 2018
Lokalplanen for Laanshøj byområdet er blevet godkendt af et enigt Miljø-, Plan og Teknikudvalg efter en lang proces med inddragelse af borgere og Danmarks Naturfredningsforening.
Lokalplanen for Laanshøj byområdet er blevet godkendt af et enigt Miljø-, Plan og Teknikudvalg efter en lang proces med inddragelse af borgere og Danmarks Naturfredningsforening.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan for Laanshøj godkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan for Laanshøj godkendt
Furesø - 14. marts 2017 kl. 05:04
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et enigt Miljø-, Plan og Teknikudvalg har godkendt lokalplanen for boligprojektet Laanshøj, og dermed er første officielle skridt taget frem mod en endelig godkendelse af projektet.

Forud for behandlingen i udvalget er gået en lang proces med inddragelse af borgere, grundejerforeninger, beboerforeningen og Danmarks Naturfredningsforening.

I den sidste høring indkom der mere end 100 høringssvar, undervejs er der afholdt to borgermøder og mere end 15 dialogmøder med de forskellige interessegrupper.

Efter at have set på høringssvarene indgik 19 ud af 21 byrådspolitikere tidligere på måneden en politisk aftale om færdiggørelsen af Laanshøj. Det politiske håndslag blev givet sideløbende med det officielle arbejde med lokalplanen, der først skulle godkendes af Miljø-, Plan og Teknikudvalget og nu er sendt videre til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet.

De mange høringssvar og kommentarer har ifølge kommunen haft stor indflydelse på den nye lokalplan. Antallet af nye boliger er reduceret fra 240 i det oprindelige forslag til nu cirka 160 boliger. Samtidig er der sket en række forbedringer af arkitektur, trafiksikkerhed og naturbeskyttelse. Lokalplanen giver en samlet bebyggelsesgrad på 13,7 pct., Det er langt mindre end den bebyggelsesgrad, der gælder for andre landsbysamfund i kommunen som eksempelvis Kirke Værløse, Farum Landsby og Stavnsholt. Laanshøj vil også i fremtiden være et af de mindst bebyggede og mest grønne boligområder i Furesø.

Som en del af lokalplanen er der indgået en udbygningsaftale med BoligEjendom, der finansierer vejforbedringer, fællesfaciliteter og et nyt fælleshus for alle beboere i området.

Formanden for udvalget, John Ingemann Allentoft (K) ser frem til, at Laanshøj nu kan blive færdiggjort:

- Skiftende byråd har gennem mange år arbejdet for at udvikle Laanshøj til et smukt og sammenhængende byområde til gavn for nuværende og kommende beboere. Med vedtagelsen af lokalplanen er vi nu kommet dette mål et stort skridt nærmere. Jeg er sikker på, at vi med lokalplanen får et beboelsesområde af meget høj kvalitet placeret med respekt for naturen, siger han i en pressemeddelelse.

Næstformanden for udvalget, Lene Munch-Petersen (S), ser frem til det videre samarbejde med grundejerforeningen, naturfredningsforeningen og beboerforeningen om visionerne for området, mens Venstres udvalgsmedlem Lars Carpens lægger stor vægt på, at der er fundet »gode løsninger for den fremtidige trafik i og omkring Laanshøj«:

- Vi har været bekymret for den øgede trafikbelastning. Derfor er vi glade for, at der sker en trafikregulering og løbende trafikovervågning i Laanshøj og på Kr. Værløsevej. Politisk er vi samtidig enige om tæt at følge behovet for øget kapacitet på vores skoler som følge af de nye borgere, der flytter til kommunen, siger Lars Carpens i pressemeddelelsen.

Lokalplanen bakkes op af et stort flertal i Byrådet bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Det konservative Folkeparti, Det radikale Venstre og Heidi Storck (UP).

Lokalplanen er blevet sendt videre til Økonomiudvalget og Byrådet til godkendelse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk