24. november 2017
To løbekammeraterne tur ved Søndersø var nær endt tragisk. Foto: Mikkel Frank
To løbekammeraterne tur ved Søndersø var nær endt tragisk. Foto: Mikkel Frank
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale helte hyldes af Hjerteforeningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale helte hyldes af Hjerteforeningen
Furesø - 21. februar 2017 kl. 06:12
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Claus Brandorff fra Værløse og Simon Bønløkke løber samme to gange om ugen rundt om Søndersø. De mødes ved to kilometerpælen klokken 05.35, og det gjorde de også fredag den 15. januar 2016. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

50-årige Simon Bønløkke er kommet lidt før, og det har sneet, så han venter på sin 40-årige løbekammerat. Da Claus kommer, ser han, at Simon ligger livløs på, og han konstaterer, at der er svag vejrtrækning og ingen puls.

Claus begynder hjertemassage, mens han tilkalder en ambulance fra Falck, der har svært ved at finde stedet, da der ikke er tale om en egentlig adresse. I 20 minutter giver Claus hjertemassage ved et mørkt og ensomt område ved Søndersø, hvor det helt naturligt ikke er andre løbere eller hundeluftere på denne tid af dagen.

Redderne benytter hjertestarter fem gange uden det ønskede resultat og monterer derfor et Lucas brystkompressionssystem, mens de tilkalder forstærkning.

Hjertet kom i gang igen i ambulancen.

- Jeg lå i koma på intensiv på Gentofte Hospital i fire dage og på hjerteafdelingen i cirka en uge, inden jeg blev overført til Rigshospitalet for at få en tredobbelt bypassoperation, og herefter kom jeg retur til Gentofte Hospital for at få en ICD installeret, forklarer Simon Bønløkke.

Han er sluppet fra oplevelsen uden mén, og hans redningsmand hyldes på fredag den 24. februar af Hjerteforeningen og skuespilleren Peter Mygind.

Hjerteforeningen har modtaget 58 indstillinger til prisen som Årets hjerteredder 2017. Den 24. februar bliver det desuden offentliggjort, hvilke tre af hjerteredderne der bliver nomineret til at modtage prisen som »Årets hjerteredder«. Den redning, der efterfølgende får flest stemmer på hjerteforeningen.dk/givliv modtager den ultimative hyldest i Charlies Hjertegalla, der sendes live på TV 2 Charlie lørdag den 18. marts klokken 21.

En anden indstilling involverer 60-årige Steen Andersen fra Farum, der den 13. september falder om med hjertestop på badmintonbanen i Ganløse Hallen. En håndboldspiller, Sarah Michelsen Christoffersen bliver tilkaldt, og hun påmonterer en hjertestarter på Steen Andersens bryst og giver ham også hjertemassage.

Senere bliver han puttet i en ambulance, hvor redderne tager over. Steen Andersen overlever men kan ikke huske meget fra forløbet. I dag er han helt ovenpå og spiller badminton igen. Han lever nu med en pacemaker og har fået en helt ny respekt for hjertestarter, og hvor skrøbeligt livet er.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk