27. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal forfatter er klar med ny fremtidsroman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal forfatter er klar med ny fremtidsroman

Værløse-forfatteren Christian Engkilde udgiver sin 7. roman, der hedder 'Sandstorm'

Furesø - 01. december 2020 kl. 13:32

Så er Værløse-forfatteren Christian Engkilde klar med sin 7. roman.

For et år siden udkom første bind i Pandora-serien og 3. december udkommer fortsættelsen.

Fortsætter hvor anden bog slap

Den nye roman har fået titlen "Sandstorm", og den fortsætter, hvor "Vulkanvinter" slap. Der er stadig fart over feltet, når Pandora og hendes ven, Alexander, kastes ud i nye farer.

Historien foregår halvtreds år ude i fremtiden, hvor jorden ikke længere ligner sig selv. En supervulkan har udløst en gigantisk klimakatastrofe. De få områder af jorden, hvor der stadig kan bo mennesker, er tyndt befolket.

Den verden vi kender i dag, er blevet afløst af et middelalderagtigt samfund, hvor den stærkeste har magten, skriver Forlaget Silhuet i en pressemeddelelse. Forlaget udgiver Pandora-serien.

Rutineret forfatter fra Værløse

Christian Engkilde er en rutineret forfatter, som har skrevet i mere end tyve år. Med Pandora-serien er det første gang, han skriver til det mere voksne publikum, og det har han ikke fortrudt.

"Mit primære formål med at skrive er at underholde læserne. Man skal helst opleve at blive opslugt af bogen og få en oplevelse, som overgår en tv-serie eller en film. Bøger kan noget helt særligt. De aktiverer fantasien for læseren, når læseren selv danner billeder i hovedet. Men der må også gerne være et underliggende tema, som giver stof til eftertanke, når bogen er læst." siger Christian Engkilde ifølge pressemeddelelsen og fortsætter:

"Jeg tror, at rigtig mange menneske ind imellem leger med tanken om, hvad der vil ske, hvis jorden blev ramt af en alvorlig katastrofe. Det gør jeg i hvert fald. For 65 millioner år siden blev dinosaurusserne udryddet på kort tid. Kunne det samme ske med vores civilisation? Undergangen kan komme mange steder fra. Meteornedslag, vulkanudbrud, solstorme, dødelige vira eller menneskeskabte katastrofer som klimaændringer og atomkrig. I min nye roman har jeg taget udgangspunkt i, hvordan vores trygge og velordnede liv vil ændre sig, hvis en supervulkan går i udbrud og indhyller jordens atmosfære i aske i tre år."

Christian Engkilde har arbejdet på serien de seneste tre år, og han har undervejs gjort sig mange tanker om, hvad der vil ske, hvis en supervulkan gik i udbrud. Med en baggrund som bygningsingeniør er det ikke faldet forfatteren fjernt at gå videnskabeligt til værks, og har han har gjort sig umage for at tegne et så realistisk billede af verdenen efter vulkanudbruddet som muligt.

"Men det vigtigste er trods alt at fortælle en spændende historie, med fuldt tryk på spændingen fra start til slut," tilføjer Christian Engkilde.

Jk

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?