22. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ll. Hareskov får mere vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ll. Hareskov får mere vand
Furesø - 24. maj 2019 kl. 09:13
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med en renovering af spilde- og regnvandsbassinet, Syvstjernebassinet i Ll. Hareskov har Furesø Spildevand planer om at skabe et vandløb på 35 meter. Projektet er sendt i høring.

Ansøgningen fra Furesø Spildevand omfatter reetablering af en rørlagt del af en grøft i Lille Hareskov. Genåbningen af grøften vil genskabe et naturligt, sammenhængende forløb mellem to åbne grøft strækninger i skoven. Siden rørlægningen i 1986 har den rørlagte del af grøften udgjort en del af Syvstjernebassinet, som er konstrueret som et overløbsbygværk og et 100 kubikmeter jordbassin beklædt med fliser, og en tilløbsrør som leder overfladevand ind i bassinet. Røret har udløb til den eksisterende grøft syd for Syvstjernebassinet, og denne del af grøften er flisebelagt for at beskytte imod erosion af grøften under kraftig udløb.

Vandløbet ligger i fredsskov og der er givet dispensation fra skovloven til projektet. Reetableringen af grøften udføres som en del af moderniseringen af Syvstjernebassinet. Projektets anlægsperiode er planlagt at starte d. 1. september 2019 og forventes at vare tolv måneder.

mikkel

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede