15. juli 2020
Farummgård nævnes første gang i historiebøgerne i år 1370. Den nuværende bygning er fra 1705. Nu er herregården igennem kommet i fokus, fordi ejeren Kresten Bergsøe Andersen har lukket portene.
Farummgård nævnes første gang i historiebøgerne i år 1370. Den nuværende bygning er fra 1705. Nu er herregården igennem kommet i fokus, fordi ejeren Kresten Bergsøe Andersen har lukket portene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lange udsigter med Farumgård-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lange udsigter med Farumgård-sagen
Furesø - 15. februar 2018 kl. 18:16
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sommers valgte ejeren af Farumgård, Kresten Bergsøe Andersen at lukke portene til den store have og dermed ignorere den gældende fredning, som giver offentligheden adgang.

arrow Læs også: Venstre stiller alternativt fredningsforslag for Farumgård

Efter et mæglingsforsøg og tanker om en alternative stiføring, som kunne lede offentligheden udenom selve den beboede gård, brød det hele sammen, og Furesø Kommune politianmeldte sagen.

Direktør for By- og Kultur i Furesø Kommune, Niels Thygesen, mener at vide, at sagen kommer for retten inden sommerferien.

- Ejeren af Farumgård har lukket for offentlighedens adgang gennem ejendommen. Denne lukning er efter Furesø Kommunes opfattelse i strid med den gældende fredning. Kommunen har derfor i oktober 2017 anmeldt lukningen til politiet.

Nordsjællands Politi har over for kommunen oplyst, at sagen nu er overdraget til anklagemyndigheden. Anklagemyndigheden forventer, at sagen vil kunne komme for retten om ca. 4 måneder, dvs. inden sommerferien. I kommunen ser vi frem til, at sagen finder sin afslutning således, at alle Furesøborgere igen kan få glæde af det flotte landskab ned til Farum Sø, lyder det i et svar på en henvendelse fra Frederiksborg Amts Avis.

Helt så optimistisk er presseafdelingen i Nordsjællands Politi dog ikke.

- Nogle oplysninger er skrevet ind i sagen, og derefter er Farumgård-sagen sendt til juridisk vurdering, siger Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.

arrow Første kig på ny fredning
05. november 2019 kl. 08:51 Opdateret: kl. 09:27
arrow Byrådet splittet i Farumgårdsagen
04. juli 2019 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33
arrow Furesø har spildt to år på retssag
18. juni 2019 kl. 08:57 Opdateret: kl. 16:53
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?