13. maj 2021
Furesø Kommune overtager forpligtelsen til at færdiggøre Perimetervejen i Sydlejren. Freja ejendomme betaler 18 mio. kr. for at slippe af med forpligtelsen. Arkivfoto: Mikkel Kjølby
Furesø Kommune overtager forpligtelsen til at færdiggøre Perimetervejen i Sydlejren. Freja ejendomme betaler 18 mio. kr. for at slippe af med forpligtelsen. Arkivfoto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen på vej til at overtage endnu et anlægsarbejde på Flyvestation Værløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen på vej til at overtage endnu et anlægsarbejde på Flyvestation Værløse
Furesø - 14. april 2021 kl. 19:06
Af Mikkel Kjølby

Der er ved at danne sig en trend på Flyvestation Værløse.

Furesø Kommune overtog fornylig forpligtelsen til at færdiggøre Laanshøj trafikalt. Entreprenøren Calum betaler 6 mio. kr. for at slippe af med forpligtigelsen.

Nu har et flertal i Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling anbefalet, at Furesø Kommune skal stå for færdiggørelsen af tredje etape af Perimetervejen i Sydlejren. Venstre stemte imod, da partiet ikke ønsker, at kommunen skal overtage risikoen for merudgifter. Furesø Byråd skal konfirmere beslutningen.

Etape 3 af Perimetervejen har længe været en akilleshæl. En klage over vejforløbet har udsat etableringen i flere omgange. Jonstrup 89 kom ind som mægler og nu foreligger der er brugbart projekt.

Ejeren af Sydlejren, Freja ejendomme, vil overføre 18 mio. kr. til færdiggørelse af vejen, men stiller vilkår om, at Perimetervejens etape 3 overdrages til kommunen og optages som offentlig vej, hvilket først var tiltænkt ved færdiggørelsen.

De samlede forventede udgifter til anlæg af etape 3 udgør 17,75 millioner kr.

Dertil overdrager Freja Ejendomme de dele af Ibrugtagningsprojektet, som defineret i købsaftalen for Grønne Arealer og Rullearealet og øvrige aftalte arbejder, som endnu ikke er udført, mod en betaling på 0,25 millioner kr. Det samlede beløb, Freja Ejendomme skal betale, bliver således 18 millioner kr.

Det er fortsat planen, at entreprenøren Arkil skal stå for arbejdet.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?