26. marts 2019
Signe Holm-Larsen glæder sig over, at Furesø Kommune fortsat støtter Jonstrupsamlingen med 100.000 kroner årligt, men også over et kommende samarbejde med Furesø Museer. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Signe Holm-Larsen glæder sig over, at Furesø Kommune fortsat støtter Jonstrupsamlingen med 100.000 kroner årligt, men også over et kommende samarbejde med Furesø Museer. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jonstrupsamlingen fremtidssikres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jonstrupsamlingen fremtidssikres
Furesø - 18. august 2018 kl. 18:44
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gruppen af frivillige bag det lille skolemuseum Jonstrupsamlingen fulgte nøje med i udvalget for Kultur, Fritid & Idræts seneste møde, og der var lettelse at spore, da udvalget besluttede, at fortsætte særtilskuddet på 100.000 kroner samt lade Furesø Museer udarbejde et udkast til en samarbejdsaftale.

- Det ser vi meget positivt på. Vi vil meget gerne samarbejde med Furesø Museer, siger Signe Holm-Larsen, formand for Jonstrupsamlingen.

Jonstrup Statsseminarium har gennem årene uddannet at hav af interessante og samfundsskabende personligheder, men i 1955 flyttede uddannelsesinstitutionen til Lyngby. I 1989 blev seminariet nedlagt. Tilbage stod en mindestue i Lyngby.

Det udløste tanker om at lave en dansk skolemuseum i Jonstrup, men det blev for dyrt. I 2001/02 lykkedes det dog at få mindestuen tilbage til Jonstrup Seminarium. Siden da har den dannet rammen om en lille udstilling.

I 2017 fik Jonstrupsamlingen for første gang et særtilskud på 100.000 kroner fra Furesø Kommune. Den støtte har Udvalget for Kultur, Fritid og Idræt valgt at fastholde. Der er også gennemført en uvildig undersøgelse af Jonstrupsamlingens fremtid. Her blev der peget på tre mulige scenarier.

Her valgte udvalget, at lade Furesø Museer lave et udkast til en samarbejdsaftale.

- Det er vores håb, at samarbejdet bliver til glæde for gæsterne i Jonstrupsamlingen, siger Signe Holm-Larsen.

Fremtidssikring
Glæden over det fremtidige samarbejde med Furesø Museer skal ses i lyset af fremtidssikring. Tilbage i februar måned blev gruppen af frivillige halveret fra seks til tre på 14 dage. Siden har man øget antallet til otte frivillige samt startet støtteforeningen Jonstrupsamlingens Venner, som allerede har 50 medlemmer.

- Vi håber, at samarbejdet med Furesø Museer giver en fremtidssikring. For hvis de frivillige skulle få en tagsten i hovedet, hvem har så engagement i Jonstrupsamlingen, lyder det spørgende fra Signe Holm-Larsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede