24. oktober 2019
Jimmy Colding og Zididada spiller på Farum Bytorv den 1. maj. Det bliver et gensyn med barndommens land.
Jimmy Colding og Zididada spiller på Farum Bytorv den 1. maj. Det bliver et gensyn med barndommens land.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jimmy Colding: Mit lyse sind tilskriver jeg Farum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jimmy Colding: Mit lyse sind tilskriver jeg Farum
Furesø - 23. april 2019 kl. 12:52
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kold marts aften i 1997 stødte maskinarbejderen Jimmy Colding ind i murersvenden Danny Linde på musikcaféen Mojo i København. Det blev et musikalsk møde, der ændrede begge mænds liv.

Sammen skabte de Zididada og brød igennem på den danske musikscene med deres livsglade popmusik med debutalbummet »Welcome to Zididada«. Pladen solgte mere end 40.000 eksemplarer og etablerede bandet som et populært liveband. Det blev til fem albums, en andenplads ved Melodi Grand Prix og meget, meget mere, inden samarbejdet smuldrede. Men den 1. maj spillere Zididada på Farum Bytorv. Ikke mere end et par hundrede meter fra det hus, som var omdrejningspunktet i Jimmy Coldings barndom.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

- Farum er mit gamle hood, siger Jimmy Colding med et tilfreds smil.

Hans mor er dansk, men hans far er halvt inder og halvt araber. De første fire år boede familien i Ishøj, men så fulgte en skilsmisse og flytning til Stavnsholt. Jimmy husker sin barndom, som mulighedernes tidsalder.

- Det var en fantastisk tid med så mange muligheder. Det var så frit, siger Jimmy Colding og fortsætter:

- Jeg var nabo til en æbleplantage lige ved siden af Ellegården. Her gik vi og byggede huse af materiale vi fandt rundt omkring, for der blev bygget over det hele i Farum.

Jimmy Colding ser en lige linje fra hans barndom til hans sind.

- Mit lyse sind tilskriver jeg min opvækst i Farum, siger Jimmy Colding, som glæder sig til at gense alle de gamle venner.

- Det er stadig noget helt særligt, at møde de gamle drenge fra Farum-tiden. Mine bandmedlemmer morer sig over det hver gang. For der er en særlig tone og humor. Vi kalder stadig hinanden ved de gamle kælenavne, fortæller Jimmy Colding, som også selv har været tæt på at flytte tilbage.

- Mange af mine venner er flyttet tilbage til Farum. Det har også været lige ved at jeg købte et hus på Kastanie Allé sammen med min ekskæreste. Min nuværende kæreste er mere bymennesker, så vi bliver nok i København, forklarer Jimmy Colding.

grafik køb billede