21. september 2020
Christina Havning (tv.) og Louise Havkær (th.) med det første af mange produkter fra www.designedlearning.dk. En plakat med vilde dyr fra hele verden og et tilhørende sæt spillekort. Foto>: Mikkel Kjølby
Christina Havning (tv.) og Louise Havkær (th.) med det første af mange produkter fra www.designedlearning.dk. En plakat med vilde dyr fra hele verden og et tilhørende sæt spillekort. Foto>: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksætteri giver veninder ny energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksætteri giver veninder ny energi
Furesø - 09. februar 2018 kl. 14:10
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en dejlig solskinsdag i Hareskoven. Veninderne Louise Havkær og Christina Havning havde brug for en pause. De fandt stigen frem og satte sig op på taget af Louises hus for at nyde den fantastiske udsigt i fred og ro.

- Hvis jeg ikke står af toget, er det et spørgsmål om tid, før det går galt, lød konklusionen fra Louise. Christina var endnu ikke helt der, men var med på den værste.

- For mig var det mere et spørgsmål om, det virkelig er livet at gå på arbejde. Lige pludselig er børnene blevet store og er flyttet hjemmefra. Jeg ville prøve en anden vej, forklarer Christian Havning.

Lige der og da tog de beslutningen. Noget måtte ændres. Sammen stiftede de virksomheden Designed Learning. Det hele faldt sammen med, at Louise tog orlov, og Christina stoppede hos Microsoft.

Gennem syv måneder knoklede de hver dag på virksomheden. Herefter gik de tilbage på arbejdsmarkedet på deltid, 30 timer om ugen. Men mandagen er helliget virksomheden. Og den ene dag giver energi.

- Vi har hinanden, og det giver energi til vores arbejde, forklarer Louise Havkær.

Nærvær i dagligdagen
Missionen er klar. De vil bruge deres kompetencer fra uddannelsen som civilingeniører i international teknologi og ledelse og smelte det sammen med interessen for at skabe nærvær mellem børn og forældre.

- Vi har været meget optagede af læringsfeltet. Børn elsker at lære noget nyt, men det skal helst være lige ved hånden, når man har brug for det. Vi vil finde fodslaw mellem voksne og børn, forklarer Louise Havkær.

Virksomhedens første produkt er en plakat med vilde dyr med tilhørende spillekort. Altsammen skabt for at skabe nærvær og naturlig kontakt. En bordskåner formet som Sjælland er også i støbeskeen og snart barsler de med en ugeplan på clipboard med inspiration til ting, man kan lave sammen med børnene.

- Det går godt. Det er sjovt, siger Louise.

- Det går over al forventning. Men fordi vi selv udvikler tingene, tager det lang tid. Vi var et år om at få det første produkt klart. Vi lancerede det i december måned, fortæller Christina Havning.

Næste fase handler om at få flere produkter på hylderne.

- Vi har virkelig mange idéer. Det er spørgsmål om at vælge, hvad vi skal satse på, siger Louise Havkær.

Og jo, det er planen, at virksomheden skal vokse, så det en dag bliver muligt at gå på fuld tid i den.

- Ja, det er planen, siger pigerne i munden på hinanden.

- Det vil vi gerne. Vi vil bygge det større. Vi kan bare ikke gøre det hurtigere uden at forcere det. Vi har taget os frirum til at bygge klodser på og så må vi se, om vi ender med et tårn en dag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?