26. maj 2020
Adi Holzer har skabt fire glasmalerier som udsmykning af Søborgmagle Kirke i Søborg. Hvordan det ser ud, kan man få opklaret søndag klokken 10, når den nye kirkekunst indvies ved en reception i kirken. Foto: Kenn Thomsen.
Adi Holzer har skabt fire glasmalerier som udsmykning af Søborgmagle Kirke i Søborg. Hvordan det ser ud, kan man få opklaret søndag klokken 10, når den nye kirkekunst indvies ved en reception i kirken. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holzer udsmykker kirke i Søborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holzer udsmykker kirke i Søborg
Furesø - 18. september 2019 kl. 10:08
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Adi Holzer har sat sit markante aftryk på moderne kirkekunst. Han har udsmykket intet mindre end 22 kirkerum.

Nu er han vendt tilbage til Søborgmagle Kirke i Søborg, hvor han i 2008 skabte kirkens altertavle. Det har han nu suppleret med fire glasmalerier i smelteglasteknik, som hænger ned fra loftet. Den ene tavle hænger over prædikestolen, de tre andre over midtergangen, der hvor man ofte ser et såkaldt kirkeskib.

- Faktisk begyndte det som en ide om et kirkeskib blæst i glas. Adi Holzer var imidlertid bekymret for ophængningen og vægten af en sådan glasskulptur - og foreslog i stedet at arbejde med de 4 glastavler ophængt på samme måde som kirkeskibe ofte hænger, midt i rummet. En sådan ophængning er en ny og - så vidt vides - hidtil uset måde at tænke og præsentere glasmalerier på, skriver Søborgmagle Kirke i kirkebladet.

- Hvor glasmalerier oftest er tænkt til at ses op mod lyset udefra - at ses fra den ene side - så er disse tavler skabt til at ses fra begge sider. Deres farvekarakter ændres alt efter, hvor beskueren befinder sig i kirkerummet, og forskellige delmotiver træder frem alt efter, om man ser dem fra den ene eller anden side, lyder det videre.

Adi Holzer har skabt de fire tavler i sit andet hjemland Østrig. Helt nøjagtigt i glasværkstedet på cisterciencerklostret Stift Schlierbach.

Værkstedet har mere end 130 års erfaring med glaskunst, og Adi Holzer har de sidste ti år benyttet ferierne i hjemlandet til at arbejde med glaskunst på dette sted.

Smelteglasteknikken betyder, at flere lag af forskelligfarvet glas er smeltet sammen.

Efter gudstjenesten søndag den 22. september inviteres til indvielse af den nye kirkekunst. Det bliver cirka klokken 10 i Søborgmagle Kirke.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?