13. december 2017
Byrådsmedlem Egil Hulgaard (K) vil have gjort noget ved forholdene på Hareskov Skole.
gallery icon

Se billedserie

Byrådsmedlem Egil Hulgaard (K) vil have gjort noget ved forholdene på Hareskov Skole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammel skole trænger til en kærlig hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammel skole trænger til en kærlig hånd
Furesø - 05. oktober 2017 kl. 11:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø Kommune har i en årrække skubbet anlægsinvesteringer foran sig. Nu melder konsekvenserne sig på Hareskov Skole. Formanden for Børne- og Skoleudvalget Henrik Poulsen (S) anerkender behovet for en renovering.

Få dage inden Furesø Kommunes nye rådhus til 80,7 millioner kroner åbnes ved en stor fest, har en gruppe forældre fra Hareskov Skole valgt at sammenligne forholdene for de ansatte på rådhuset med børnenes forhold på Hareskov Skole.

Manden bag debatindlægget, Sebastian Mørch, ryster på hovedet af de kommunale prioriteringer.

- Virkeligheden er at det nye rådhus' ældste del er fra 1993 og i øvrigt er blevet renoveret for fire-fem år siden. Til sammenligning fylder Hareskov Skole snart 100 år. De ældste bygninger er derfor mere end 100 år gamle. Sidst der blev renoveret på Hareskov skole er tilbage i 2001, siger Sebastian Mørch, som opremser en stribe kritisable forhold i et debatlindlæg her på siden.

- I kommunen er der ikke budgetteret med vedligeholdelse af kommunens folkeskoler. Det betyder, at den vedligeholdelse, der skal foretages, sker ad hoc, og ressourcerne skal tages fra andre områder i kommunen, hver gang der skal repareres en vandhane. Så udsigten til en egentlig vedligeholdelse og renovering af bygningerne er meget ringe. I det forgangne år er der således brugt 69 kr. pr. kvadratmeter på Hareskov skole til sammenligning er der brugt 14.550 kr. per kvadratmeter på rådhuset, siger Sebastian Mørch, som har en opfordring til byrådet.

- Hareskov Skole har brug for en gennemgribende energirenovering og bygning af permanente lokaler i stedet for midlertidige barakker og lappeløsninger. Derfor vil omkostningerne ved en gennemgribende renovering beløbe sig til over 40 millioner.

Den konservative byrådspolitiker Egil Hulgaard er enig i kritikken.

- Hareskov Skole har i mange år været kommunens mest nedslidte skole. Det er ikke alene meget synligt, men også noget forvaltningen selv siger. Alligevel sker der ikke noget. Nedslidningen omfatter både de fysiske rammer, legepladser, lærebøger, smartboards og inventar i det hele taget. Det mest akutte er de blå barakker, der er langt over sidste salgsdato og samtidig få skabt plads nok til, at skolen er fuldt 3-sporet.

Egil Hulgaard ser ikke en fremtidig renovering i kortene. Det skyldes, at Furesø Kommune igen er ved at skyde anlægsinvesteringerne ud i fremtiden.

- Politisk er vi desværre ved at reducere budgettet til renovering af skolerne - stik imod skolernes ønsker. Så Hareskov Skole må formentlig stadig kigge langt efter de helt nødvendige renoveringer, siger Egil Hulgaard.

Men sådan ser formanden for Børne- og Skoleudvalget, Henrik Poulsen (S) ikke på sagen. Han ser frem til, at der snart foretages en renovering af Hareskov Skole.

- Der er stor politisk enighed om, at Hareskov Skole skal renoveres og tilpasses moderne undervisnings- og læringsmiljøer, fastslår Henrik Poulsen og forventer, at midlerne afsættes i budgettet, som netop i disse dage forhandles på plads.

- Den nye budgetaftale er på vej. I den vil vi afsætte 150 millioner kroner over fem år til renovering og nybygning til skole og daginstitutioner. De 150 millioner er ikke øremærket i enkelte institutioner eller bygninger, men der er ingen tvivl om, at Hareskov Skole absolut trænger til renovering, lyder det fra Henrik Poulsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk