17. januar 2021
Fra 2021 skal et opsamlingsbassin ved Fredtofteparken bremse overløb til Doktorens bugt og Farum Sø, når det regner. Foto Thomas Halvor Jensen
Fra 2021 skal et opsamlingsbassin ved Fredtofteparken bremse overløb til Doktorens bugt og Farum Sø, når det regner. Foto Thomas Halvor Jensen
Foto: Thomas Halvor Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesøs nye spildevandsplan skal hindre overløb til søer og åer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesøs nye spildevandsplan skal hindre overløb til søer og åer

Kloakker skal lettes for pres fra regn- og overfladevand

Furesø - 11. januar 2021 kl. 10:40

Udsigten for de næste mange år lyder på klimaforandringer med ekstra store regnmængder til følge. Det forbereder Furesø Kommune sig nu på med en ny spildevandsplan, der skal sikre et rent vandmiljø og kloaksystemer, der kan håndtere vandmængderne i fremtiden.

Furesø Byråd godkendte på årets sidste byrådsmøde den nye spildevandsplan, som sætter mål for den fremtidige håndtering af spildevandet og de store investeringer, det kræver at håndtere fremtidens spildevand.

Til gavn for miljøet

"Vi skal kunne bade i vores søer. Dyre- og plantelivet i søer, vandhuller og åløb skal have gode levevilkår, så vi får en righoldig natur og mere biodiversitet. Vi skal håndtere de øgede vandmængder til gavn for miljøet," udtaler formand for udvaltget for natur, miljø og grøn omstilling Lene Munch-Petersen i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

"Alt det kræver, at vi arbejder målrettet med at renovere vores kloaknet, laver flere opsamlingsbassiner og bliver bedre til at håndtere regnvandet lokalt. Vi skal undgå, at de øgede regnmægnder belaster vores kloaksystem og får spildevand til at løbe over og ud i vores søer og åløb," tilføjer hun.

Nogle større projekter sættes allerede i gang i 2021. Det gælder et nyt og større bassin til opsamling af vand ved Fredtofteparken. Bassinet skal stoppe for overløb ved Doktorens bugt og forbedre vandkvaliteten i Farum Sø, ligesom Ravnehusbassinet i Hareskovby bliver renoveret, så lugtgenerne bliver mindsket.

Regnvand skal sive ned

Den nye spildevandsplan er også startskuddet til mere detaljerede planer for, hvordan regn- og spildevand i de forskellige områder af Furesø Kommune skal håndteres.

Regn- og overfladevand skal først og fremmest holdes på egen grund, hvis nedsivningsforholdene tillader det. Her kan vandet gøre boligområderne mere spændende og skabe gode levesteder for planter og dyr. Det betyder også, at presset på kloakkerne bliver mindre, så overløb begrænses eller undgås. jesl

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?