23. marts 2019
Philippos i fuld gang med at arbejde med Scratch. Han har sammen med en række andre elever fra Søndersøskolen afprøvet systemet og lært at kode.
gallery icon

Se billedserie

Philippos i fuld gang med at arbejde med Scratch. Han har sammen med en række andre elever fra Søndersøskolen afprøvet systemet og lært at kode.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra skærmtid til fællestid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra skærmtid til fællestid
Furesø - 29. november 2018 kl. 13:00
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og lyst til at lave kreative ting sammen med børnene. Det vil forskeren Mie Nørgaard fra Kirke Værløse gøre noget ved. Sammen med Kirsten Dam Pedersen har hun skabt bogen »Det syngende fødselsdagskort«.

- Basalt set handler bogen om træning af kreativiteten. Bogen handler om, hvordan man som 8-10 årig kan lære at kode og lave computerspil og film, fortæller Mie Nørgaard, som har arbejdet sammen med Søndersøskolen, hvor eleverne har prøvet kræfter med Scratch.

Bogen tager nemlig udgangspunkt i app-en Scratch, og er den første i en serie af bøger, som udgives af Child Experience Design.

Den første bog i Scratch-serien giver en grundig og kreativ introduktion til Scratch med opskrifter på, hvordan børnene selv kan lave tegnefilm, et interaktivt fødselsdagskort, kunst, quizzer og spil. Bogen vil også indeholde ideer til selv at udfolde sig kreativt, men generelt vil fokusset være på at få børnene til selv at tænke kreativt og bruge Scratch til, hvad end de kunne tænke sig. For eksempel en tegnefilm, et syngende fødselsdagskort eller en interaktiv quiz.

Bogen er meget visuel og giver en række konkrete opskrifter til at føre ideer ud i livet i gratisprogrammet Scratch. Samtidig får læserne hjælp til at komme på egne ideer og afprøve dem.

Bogen kan købes på www.scratchserien.dk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede