11. august 2020
Helle Vogt har i 18 år drevet en af Københavns bedst kendte smørrebrødsrestauranter, Tivolihallen. Datteren Diana er en stor støtte. Foto: Mikkel Kjølby
gallery icon

Se billedserie

Helle Vogt har i 18 år drevet en af Københavns bedst kendte smørrebrødsrestauranter, Tivolihallen. Datteren Diana er en stor støtte. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornemmelser for smørrebrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornemmelser for smørrebrød
Furesø - 15. juli 2020 kl. 05:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mikkel Kjølby
De sidste 18 år har Helle Vogt drevet en af Københavns mest populære og anmelderroste smørrebrødsrestauranter, Tivolihallen.

»Du skal altså lige smage vores smørstegte rødspættefilet, og til dessert får du rødgrød med dobbeltfløde.«

Helle Vogt siger ordene med stolthed. Det er der god grund til. Det er håndværk i verdensklasse.

Egentlig er det meget simpelt. Helle laver smørrebrød, så englene synger. Det siger de trofaste kunder. Det skriver anmelderne gang på gang.

Oven i det kommer så charmen, hyggen og følelsen af at være hjemme midt i menneskemylderet på Københavns Rådhus, Nationalmuseet, Glyptoteket, Bymuseet og alle de andre attraktioner i den travle hovedstad.

Intet af det er tilfældigt. Det er resultatet af målbevidst, hårdt arbejde.

For 30 år siden startede Helle i køkkenet på Kollekolle i Værløse og er blevet hængende i byen lige siden. Professionelt gik hun andre veje.

Hun arbejdede for klassiske steder som Nimb, d`Angleterre, Langelinjepavillonen og flere andre.

- Jeg har været de steder, hvor man blev klædt på i gamle dage. Det var klassikerne, fortæller Helle Vogt, som efterhånden fik lyst til at have sit eget.

Helle var med til at starte to smørrebrødsrestauranter, Kronborg samt Told og Snaps, og brugte erfaringerne til at gå solo.

Hun kiggede sig grundigt om efter egnede lokaler, indtil øjnene faldt på Tivolihallen. I de gamle bygninger fra 1700-tallet havde der siden 1912 været en restaurant ved navn Tivolihallen.

Helle ville ændre radikalt på stedet.

- Da jeg overtog Tivolihallen, var den mørk. Den lignede værthusene i området. Vi skiftede lamper og fik farve på væggene, fortæller Helle Vogt, som startede med kun sig selv i køkkenet og en enkelt tjener.

18 år senere beskæftiger Tivolihallen 10 fuldtidsansatte.

- Jeg overtog en forretning, der var kørt ned. Men jeg vidste, at det ville gå godt. Jeg var helt sikker på det. Jeg ved, hvordan tingene skal være, siger Helle med sikkerhed i stemmen.

For naturligvis kom de gode anmeldelser i aviserne. Rygtet om den gode mad gik fra mund til mund. Kunderne vendte tilbage til Tivolihallen.

- På det tidspunkt skete der en revolution med det danske smørrebrød. Den var jeg med på, siger Helle Vogt.

- Alle kan lave smørrebrød, men det er ikke alle, som har sjælen med, siger Helles datter Diana, som for 18 år siden gik til hånde i travle stunder, men forlængst er fuldtidsansat i Tivolihallen.

- Jeg bliver ved lige så længe, jeg overhovedet kan, men jeg har også Diana. Hun er skrap til det hele, siger Helle.

Hun bruger næsten al sin tid i restauranten på Vester Voldgade, men nyder at komme hjem til Værløse.

- Jeg bruger meget tid herinde, men jeg er glad for at bo i Værløse. Jeg renser min sjæl på turen og er afslappet, når jeg kommer hjem.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?