15. juni 2021
Gustav Juul er bekymret over udsigten til at Furesø Kommune vil pålægge foreningerne lokalegebyr. Foto: Mikkel Kjølby
Gustav Juul er bekymret over udsigten til at Furesø Kommune vil pålægge foreningerne lokalegebyr. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forhadt gebyr på spil igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhadt gebyr på spil igen
Furesø - 11. oktober 2017 kl. 07:21
Af Mikkel Kjølby

I forbindelse med lørdagens folkemøde på Furesø Rådhus blussede en gammel diskussion om gebyrer på foreningers brug af lokaler op igen.

Lokalegebyret var genstand for heftig debat i forbindelse med vedtagelsen af det toårige budgetforlig for 2017/18. Gebyret blev sat på budgettet, men blev dog udskudt til sommeren 2018.

Men ved folkemødet var den gal igen. En række byrådskandidater skældte voldsomt ud over lokalgebyret.

Konservative Egil Hulgaard ser gebyret som en hæmsko for foreningernes udvikling.

- Lokalegebyret blev født for at sikre en højere udnyttelse af lokalerne, men det vil have den stik modsatte effekt. De frivillige vil blive mindre villige til at skabe aktiviteter til glæde for Furesø. Lokalegebyret er en hæmsko for udviklingen af foreningerne i kommunen. Det bør droppes helt og ikke kun til efter kommunalvalget, sådan som det nu fremgår af budgettet, siger Egil Hulgaard.

Venstres spidskandidat Gustav Juul vil bekæmpe gebyret til sidste blodsdråbe.

- Gebyret skal væk, hvis det står til Venstre. Vi har fra starten bekæmpet lokalegebyret, hvor foreningerne skal betale for lån af lokaler. Det er en unødig gene for det frivillige foreningsliv og det sætter begrænsninger for arrangementer og aktiviteter, siger Gustav Juul og undrer sig over manglede lydhørhed fra det politikse flertal i byrådet.

- Vi har bragt det op til budgetforhandlingerne igen i år at gebyret skulle væk - nøjagtig som vi gjorde det sidste år. Men det var der ikke lydhørhed overfor. Venstre løber ikke fra vores budgetaftale. Og skal gebyret væk i år skal der være enighed i budgetkredsen om det, lyder det fra Gustav Juul.

Det Radikale Venstres Tine Hessner forstår ikke, hvorfor foreningerne skal straffes med et gebyr.

- I en tid hvor vi forventer os mere og mere samarbejde med foreningerne ift. skolesamarbejde, integration og beskæftigelse skal vi værdsætte de frivilliges indsats. Lokalegebyret er ikke vejen hertil, men både en administrativ og økonomisk hindring og skal derfor fjernes. Bedre udnyttelse af lokaler vil vi alle gerne, men dette må sikres ved dialog og brugerinddragelse og smidige løsninger i stedet - det er radikal politik, lyder det fra Tine Hessner.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?