14. juli 2020
Farums Juletræ tændes for 58. år i træk den 22. november klokken 17. Arrangementets fremtid skal sikres gennem stiftelsen ef foreningen Farums Juletræ, hvortil alle kan bidrage økonomisk. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Farums Juletræ tændes for 58. år i træk den 22. november klokken 17. Arrangementets fremtid skal sikres gennem stiftelsen ef foreningen Farums Juletræ, hvortil alle kan bidrage økonomisk. Arkivfoto
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forening skal sikre Farums Juletræ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening skal sikre Farums Juletræ
Furesø - 07. november 2019 kl. 20:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er årets største begivenhed i Farum. Det er den dag, man tager børnene og bedsteforældrene med og møder naboerne, skolekammeraterne og gamle bekendte, mens julemanden og borgmester stiger til vejrs for at tænde Farums Juletræ.

Sådan har det været siden 1961. Og sådan skulle det gerne blive ved med at være. Derfor stiftes foreningen Farums Juletræ.

- Det er hårdt arbejde at skrabe penge sammen til arrangement ved at tage rundt til de forretningsdrivende. Den ene time hvert år skal vi ikke tænke på omsætningen, men på at glæde børnene og deres familier, siger Dorthe Junker, som siden hovedgadeforeningen blev opløst tilbage i 2009 har stået for arrangementet.

- Hvert år har vi problemer med at få det til at hænge sammen med vores juletræ. I år blev arrangementet sikret gennem tre store og en række mindre sponsorater, fortæller Dorthe Junker.

Men nu skal det være slut med Dorthes hestearbejde. Den tidligere erhvervsmand Jens Madsen er kommet på banen med et forslag, som kan fremtidssikre Farums Juletræ.

- Jens Madsen foreslog, at vi kan lave en forening, så borgerne kan være med til at sikre indtjeningen. Alle, der har lyst, kan melde sig, eller bidrage med et beløb, som passer dem. Om man vil give 100, 500 eller 1000 kroner er ligegyldigt, alle beløb er velkomne. På den måde får vi pengene ind på forhånd. Overskuddet deler vi ud til humanitære formål i Farum, fortæller Dorthe Junker.

Farums Juletræ binder på forunderlig vis den gamle Farum Landsby sammen med Stavnsholt og Farum Midtpunkt. Farum Bytorv er også med. Klokken 15.30 er der gløgg og æbleskiver på Farum Bytorv. Herefter går man i procession til Frodes Plads på Farum Hovedgade.

- Det fantastiske ved arrangementet er, at det binder de to handelscentre sammen. Det sker kun den ene gang om året. Det er hyggeligt og fantastisk, siger Kenneth Barenholdt, centerchef for Farum Bytorv, som også bidrager økonomisk til Farums Juletræ.

Han ser den nye forening som en rigtig god mulighed.

- Foreningen er en god ide, fordi det bliver en stadigt større udfordring at skaffe økonomi til arrangementet. Der er rigtig mange borgere, som gerne vil spytte i kassen. For, at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at lave en forening, forklarer Kenneth Barenholdt.

Alt er ved det gamle
Når det handler om et traditionsrigt arrangement som Farums Juletræ er intet nyt, godt nyt. Det skal helst være, som det altid har været.

Igen i år kommer Falck med brandbilen og julemanden, som sammen med borgmester Ole Bondo Christensen skal tænde træet den 22. november klokken 17. Furesø Garden kommer - naturligvis. Og så er der slikposer til de første 600 børn.

- Sidste år holdt jeg op med at tælle, da jeg nåede til 1500 gæster ved juletræet. Det mest fantastiske er, at det nu er tredje generation, som kommer med deres forældre og bedsteforældre, siger Dorthe Junker.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?