16. juli 2020
Interessen for Jonstrup-lejrens fremtid er massiv. FOTO: Kontraframe.
Interessen for Jonstrup-lejrens fremtid er massiv. FOTO: Kontraframe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første skridt taget mod udviklingen af Jonstruplejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første skridt taget mod udviklingen af Jonstruplejren
Furesø - 18. november 2019 kl. 11:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

JONSTRUP: Søndag blev de første skridt taget mod udviklingen af Jonstruplejren til et grønt og attraktivt boligområde i Ballerup Kommune. Det skete helt bogstaveligt, da ca. 250 interesserede borgere valgte at tilbringe en eftermiddag i Jonstruplejren, for at få en rundvisning i det gamle militærområde.

Jonstruplejren står over for en omfattende transformation og skal over de næste år udvikles til et grønt og attraktivt boligområde i Ballerup Kommune. Derfor havde Freja ejendomme, som er grundejerne, sammen med netop Ballerup Kommune inviteret alle interesserede borgere på en rundvisning i området, der normalt er lukket for offentligheden. Her fik alle mulighed for ved selvsyn at se det gamle militærområdes flotte natur og de bygninger, der i årtier blandt andet husede Flyvevåbnet. Undervejs på den ca. en time lange gåtur, benyttede mange muligheden for at få en snak med folk fra Freja ejendomme og Ballerup Kommune om den fremtidige proces. Efterfølgende havde alle mulighed for skriftligt at aflevere uddybende kommentarer og spørgsmål.

Carsten Rasmussen, direktør i Freja ejendomme siger:

- Det er utrolig positivt, at så mange møder op i dag, og mine kollegaer og jeg havde en masse gode samtaler med folk fra området. Folk er rigtig positive og de er spændte på hvad fremtiden byder for Jonstruplejren. Lige nu er vi så tidligt i processen, at ingen ved hvordan et fremtidigt boligområde kommer til at tage sig ud. Vi er sammen med Ballerup Kommune i færd med at få foretaget de indledende undersøgelser af blandt andet natur og dyreliv, infrastruktur og trafik og derefter skal projektudviklingen og den politiske proces gå hånd i hånd i Ballerup Kommune.

En anden af dagens deltagere var Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (S) og han var også ovenud tilfreds med dagens arrangement: - Ballerup Kommune er inde i en rivende udvikling i disse år. Mange har fået øjnene op for den skønne natur, der omkranser kommunen, og som indbyder til gåture og fritidsaktiviteter. Dagens fremmøde bekræfter blot, at Jonstruplejren og kommunens udvikling er noget, der optager rigtig mange borgere. Jonstruplejren kan blive et fantastisk boligområde i de smukkeste naturomgivelser, og det er et arbejde, som vi ser frem til at tage fat på sammen med Freja ejendomme. I dag var første gang, hvor borgerne fik mulighed for at give deres besyv med, og der kommer flere muligheder for dette i den fremtidige proces, siger borgmester Jesper Würtzen.

Jonstruplejren består af ca. 30 bygninger, primært bygget i 1950-1996 med nogle senere tilbygninger. Grundarealet er på ca. 302.000 m², hvoraf de 95.000 m² består af fredsskov. Bygningsmassen består af ca. 24.000 m² bygninger, samt 819 m² vej.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?