16. juli 2020
Bedre normeringer. Furesø har de sidste to år sat beløbet til normeringer i daginstitutioner op med 1 million kroner. I år tilføres knap 4 millioner kroner fra S-regeringens forlig om børneområdet. Foto: Kim Rasmussen.
Bedre normeringer. Furesø har de sidste to år sat beløbet til normeringer i daginstitutioner op med 1 million kroner. I år tilføres knap 4 millioner kroner fra S-regeringens forlig om børneområdet. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere penge til Furesøs yngste borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere penge til Furesøs yngste borgere
Furesø - 28. maj 2020 kl. 11:40
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nu kommer vi endelig til det vigtige, sagde udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S) et par timer inde i onsdagens byrådsmøde.

For naturligvis er det vigtigt, og betydningsfuldt, at Furesøs yngste borgere får bedre forhold og flere varme hænder i daginstitutionerne.

Det arbejde blev indledt i denne byrådsperiode. I to omgange er der tilført 1 million kroner øremærket til normeringer i daginstitutioner og ikke mindst socioøkonomiske tiltag målrettet udsatte familier.

I år modtager Furesø Kommune 3,953 mio kr. fra staten. Det er resultatet af Finanslovsforliget, hvor der samlet set blev afsat 500 mio kr. til bedre normeringer.

- Det er super dejligt med de ekstra midler. Udvalget har valgt at have fokus på den socioøkonomiske normering, sagde Bettina Ugelvig Møller, som med et stort smil på læberne læste op af listen over ekstra tilskud til daginstitutioner.

1 mio. kr. tildeles de fire dagtilbud, der har den højeste andel af børn og familier i udsatte positioner, som har særligt brug for sparring og vejledning fra deres dagtilbud. De fire tilbud er: Birkhøj, Espebo, Mimers Brønd og Ryet.

1 mio. kr. tildeles alle tilbud, der er omfattet af socioøkonomi i dag. Udover de fire nævnte, er det i 2020: Birkedal, Børnehuset Atlantis, Farum Nordby, Farumsødal, Lyngholm, Skovbakken, Stavnsholt og Søndersø.

1,4 mio. kr. tildeles alle vuggestuebørn for at understøtte den tidlige opsporingsindsats, overgangen fra hjem til vuggestue og tidlig støtte til børn med sproglige udfordringer.

0,5 mio. kr. tildeles alle børnehavebørn for at understøtte overgangen fra børnehave til FFO og skole.

53.000 kr. tildeles specialbørnehave Humlehaven, der har et fast årligt budget.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?