22. september 2021
Danfilter i Farum skære markant ned på brugen af plastik.
gallery icon

Se billedserie

Danfilter i Farum skære markant ned på brugen af plastik.
Foto: finn peper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhed sparer 30 tons plastik i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhed sparer 30 tons plastik i 2021
Furesø - 14. februar 2021 kl. 16:49

Grøn omstilling og bedre produktkvalitet går hånd i hånd hos filterproducenten Danfilter, som er i gang med en rejse mod en mere bæredygtig produktion og virksomhedsdrift. Målet er at skære ned på plastforbruget, gå over til grøn energi og udvikle mere bæredygtige produkter.

- Hos Danfilter ønsker vi at bidrage til en grønnere fremtid for alle, og vi har længe arbejdet på at gøre vores produktion og produktportefølje mere bæredygtig. Vi er derfor meget stolte af, at vi i dag er selvforsynende med grøn energi fra egne solceller og samtidig kan præsentere fremtidens grønne filtre for vores kunder, fortæller CEO i Danfilter, Henrik Friis.

Som en del af den grønne omstilling præsenterer Danfilter en markant ændring i designet af virksomhedens mest populære filtre. Indkøbet af en ny maskine har nemlig gjort det muligt at producere luftfiltrene uden en plastramme, som tidligere har været en nødvendighed. I stedet lukkes filtrene af med filtermedie, så produktet beholder sin anvendelighed og funktionalitet som før. Og som en forbedring til kunderne har man samtidig tilføjet næsten 200 procent mere filtermateriale, så levetiden af produktet forlænges.

Det nye design har gjort det muligt at reducere mængden af lim i filtrene med 50 procent, mens det overordnede plastforbrug falder med hele 30 tons årligt.

- Uanset om vores filtre benyttes i det private eller i industrien, så er det vores opgave at producere filtre, som sikrer det reneste og mest sikre indemiljø som muligt. Med de nye tiltag tager vi vores produktion i en mere bæredygtig retning, sikrer trygheden for vores kunder i endnu længere tid og reducerer vores aftryk på miljøet. Det er "en ren win-win situation" for alle, siger Henrik Friis.

I første omgang er det alle Danfilters bedst sælgende filtre, der går over til det nye design uden plastikramme. Men det er planen, at alle filtre på sigt skal produceres på denne måde.

Danfilter er en dansk producent af luftfiltre til alle tilgængelige industri og proces-ventilationssystemer på markedet. Danfilter har sit hovedkvarter og produktion i Farum, og har eksisteret i sin nuværende form siden 1994. www.danfilter.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?