25. marts 2019
Selvom Fraum Arenas grønne arealer er fyldt med telte og campingvogne, så er der ikke mange mennesker at finde i dagtimerne på pladsen. De er ude til løb i de omkringliggende byer.  Imens forsøger formanden for Farum Orienteringsklub, Reter Reinholdt, at holde overblikket i Farum.Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Selvom Fraum Arenas grønne arealer er fyldt med telte og campingvogne, så er der ikke mange mennesker at finde i dagtimerne på pladsen. De er ude til løb i de omkringliggende byer. Imens forsøger formanden for Farum Orienteringsklub, Reter Reinholdt, at holde overblikket i Farum.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum vært til VM i orienteringsløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum vært til VM i orienteringsløb
Furesø - 09. juli 2018 kl. 08:33
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Telte i alverdens farver fylder lige nu Farum Arenas store grønne fodboldbane, hvor der fra den 6.-13. juli huses atleter, som deltager i verdensmesterskab i orienteringsløb for veteraner. Det er første gang, det bliver holdt i Danmark, og med omkring 4500 deltagere fra 45 forskellige lande har der været en hel del, som skal forberedes.

- Orienteringsklubberne i Farum, Birkerød, Søllerød og Tisvilde er gået sammen og står for arrangementet. Vi har overvejet, hvor vi finder de bedste faciliteter, og Farum ligger geografisk set meget centralt i forhold til de steder, hvor løbene foregår, og så er der alt det praktiske med, hvor løbene skal foregå. Det har taget lang tid at få helt på plads, siger formanden for Farum Orienteringsklub, Peter Reinholdt, som selv har løbet orienteringsløb siden han var 15 år.

For det er nemlig ikke i Farum, løbene skal foregå. Løbene foregår i Hørsholm, København, Tisvilde og Gribskov. Farum Arena fungerer som stævnecenter og samlingspunkt - og så er det også her folk sover.

- Folk, der kommer langvejs fra, bor omkring Farum Arena. Nogen har slået telte op, mens andre har deres campingvogne med. Der findes jo et almindeligt verdensmesterskab i orienteringsløb, og så er der et verdensmesterskab for dem, som er over 35 år, og det er det, som det her handler om. Det er et »veteranverdensmesterskab«, som nu er blevet holdt 21 gange, siger Peter Reinholdt.

- Det er et attraktivt arrangement at holde, fordi der er så mange deltagere. Det er den største satsning i Farum Orienteringsklubs historie, siger han.

Selvom forberedelserne har stået på i lang tid, så kan Peter Reinholdt ikke helt slappe af endnu.

- Vi fik den vanvittige idé at holde et af løbene i centrum af København. Det har kostet ufattelig mange arbejdstimer. Vi skal have fat i rigtig mange ejerforeninger og lave aftaler om, at man må løbe i deres gård, og så skal vi sikre os, at portene til gårdene ikke bliver lukket ved et uheld undervejs. Vi har vagter ved alle portene, så de kan sikre, det ikke sker. Det har kostet os to års intensivt arbejde at få det her i hus, siger Peter Reinholdt.

Det er orienteringsklubbens medlemmer, som selv hjælper til.

- Os der arrangerer, det må ikke løbe, og medlemmer må heller ikke løbe med - undtagen dem der har en realistisk chance for at stå på podiet, men de må så ikke have været i nærheden af planlægningen af kortene over løbene. Vi skal bruge så mange som muligt som frivillige, siger Peter Reinholdt.

- Det, der er fedt ved orienteringsløb, er, at jeg har svært ved at motivere mig selv til bare at tage ud og løbe eller jogge. Jeg synes, det er kedeligt, men i orienteringsløb er der et element af leg i det. Hvis man sammenligner med skiskydning så går det ud på at være så hurtig så muligt, men du skal kunne holde dig koncentreret og fokuseret nok til at holde geværet, og sådan er det også med orienteringsløb, hvis du løber dig fuldstændig i smadder så hjernen mangler ilt, så laver du fejl. Du skal være meget koncentreret, fordi du skal analysere dit kort, og hvad den optimale vej er. Den evne skal man kunne bevare hele tiden og samtidig holde hovedet koldt. Det er den balance med at fordele kræfterne, som jeg synes er fascinerende, siger Peter Reinholdt.

Programmet for løbene kan ses på www.wmoc2018.dk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede