27. juli 2021
Skoleleder Karina Larsen har nydt FC Nordsjællands gæstfrihed i Farum Park, men ser stærkt frem til at rykke ind i egne lokaler i Farum Nord. Farum Lilleskole har fået lejekontrakt for ti år med mulighed for yderligere to gange fem år. Foto: Jørgen Jørgensen.
gallery icon

Se billedserie

Skoleleder Karina Larsen har nydt FC Nordsjællands gæstfrihed i Farum Park, men ser stærkt frem til at rykke ind i egne lokaler i Farum Nord. Farum Lilleskole har fået lejekontrakt for ti år med mulighed for yderligere to gange fem år. Foto: Jørgen Jørgensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum Lilleskole har fået papir på fremtidens adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum Lilleskole har fået papir på fremtidens adresse
Furesø - 22. juni 2021 kl. 06:06
Af Mikkel Kjølby

Karina Larsen fik beskeden over telefonen. Furesø Kommune havde godkendt og underskrevet lejekontrakten for naturgrunden i Farum Nordby. Fire års kamp havde ført til den perfekte løsning. Men den forbaskede e-mail drillede. Kontrakten med kommunens eftertragtede underskrift ville ikke igennem cyberspace. Karina fik nok af den efterhånden meget sigende situation. Hun drønede ud af døren og kørte op til rådhuset, hvor hun fik overrakt lejekontrakten.

- Jeg nev mig selv i armen. Jeg kunne dårligt tro på det, siger Karina Larsen med størstedel lettelse, men også en anelse triumf i stemmen.

I forbindelse med skolens festaften i fredags fik forældrene den længe ventede bested. Farum Lilleskole rykker pr. 1. januar 2022 ind i et nyopført modulbyggeri på en stor naturgrund ved siden af daginstitutionen i Farum Nordby. Lejekontrakten strækker sig over ti år med mulighed for forlængelse på to gange fem år.

- Det giver ro i sjælen. Det bliver skønt at få vores egen grund og bygge den op helt efter vores ønsker. Det er lidt som et legoprojekt. Nu kan vi få et byggeri med mulighed for fællesskaber, men også et klasseværelse til hver årgang med udeområder, som gør det muligt for os at bringe naturen i spil i forhold til undervisningen, fortæller Karina Larsen om byggeriet, som forventes at blive på 600-700 kvadratmeter.

En lang rejse
Tilbage i oktober 2017 lagde Farum Lilleskole den første ansøgning på en bygning. Karina Larsen og Trine Schow var året forinden gået sammen om at skabe Farum Lilleskole, med fokus på trivsel og naturen som en integreret del af undervisningen. På det tidspunkt havde Karina og Trine ingen anelse om, hvor vanskeligt det skulle blive at finde den rette placering.

Netop Farum Nordby var deres drømmemål, for her er der et opland til en lilleskole i privat regi - ikke kun på grund af byggeriet på den gamle kaserne, men også længere ud mod Lynge og Ganløse.

I 2018 var netop den kommunale grund ved daginstitutionen på tale, men der blev også talt om midlertidige lokaler ved Frederiksborgvej og på Akacietorvet. Det skulle vise sig at blive kompliceret - mildest talt!

I foråret 2019 kom hjælpen fra uventet kant, da FC Nordsjælland tilbød den endnu ustartede skole husly i Farum Park. Farum Lilleskole rykkede ind i lokalerne mellem klubbens administration, hotellet og restauranten på en midlertidigt aftale.

- Det har været megagodt på Farum Park. FC Nordsjælland har været ekstremt imødekommende, men det har hele tiden være meningen, at vi skulle videre, siger Karina Larsen.

De sidste to år er der blevet søgt efter en permament adresse til Farum Lilleskole. En placering på Flagsøvej i Trevangskvarteret blev nedstemt af Furesø Byråd, og flere andre muligheder strandede på landzonebestemmelser. Men så var der jo den kommunale grund på Regimentsvej.

Ud af det blå dukkede den pludselig op som en mulighed - ikke mindst efter pres fra Lars Carpens (V), Øjvind Vilsholm (Ø), Lars Carstensen (K) og Tine Hessner (RV).

Nu er aftalen så indgået. Farum Lilleskole har fremtiden på plads.

- Vi har været i god dialog med grundejerforeningen og vil fortsætte dialogen om det kommende byggeri, så alle bliver glade i det nye set-up, fortæller Karina Larsen.

Vokseværk uden hastværk
Farum Lilleskole, som startede med 35 elever, har i dag 43 elever, men vokser til 55 til august, hvor antallet af ansatte når 12. Eleverne er fordelt fra 0. til og med 7. klasse. På sigt er det tanken at udvide til en klasse i alle årgange til og med 9. klasse - dog med maksimalt 18 elever i hver klasse.

- Vores eksisterende klassetrin vokser stille og roligt. Den proces skal blive ved, indtil vi rammer max. antal elever. Vi har plads på alle klassetrin - dog er der stort set fyldt op i 0. klasse efter sommerferien, siger Karina Larsen, som lige efter sommerferien giver mulighed for, at interesserede kan tjekke skolen ud i en besøgsperiode.

- Vi får flere ind, som har følt sig overset i folkeskolens store klasser. Alle passer ikke ind i det system. Det er skønt at opleve overste børn folde sig ud på scenen i vores variete, og se forældre, der får skuldrene ned, lyder det fra Karina Larsen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?