19. februar 2020
En gruppe fædre og deres børn fik gode råd om madlavning af Dalgårdens dygtige køkkenleder Pia Rosuing.
gallery icon

Se billedserie

En gruppe fædre og deres børn fik gode råd om madlavning af Dalgårdens dygtige køkkenleder Pia Rosuing.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farmand i køkkenskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farmand i køkkenskole
Furesø - 20. september 2019 kl. 11:54
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man kan slå flere fluer med et smæk på mange måder.

Når det handler om at lave klimavenlig mad, har Furesø Kommune fundet en måde. For i samarbejde med DOF-fritidsskoler og Fars Køkkenskole har man sat gang i en køkkenskole for fædre og deres børn.

Over fem eftermiddage lærer de at lave sund, klimavenlig økologisk mad. Pia Rousing, der er ansvarlig for køkkenet i Dalgårdens Børnehus, svinger piskeriset over deltagerne.

- Selv om kurset har sund mad og fællesskab som omdrejningspunkt, har vi i Furesø Kommune selvfølgelig valgt at deltagerne også skal have del i den viden, der er i de kommunale køkkener om økologi og sundhed, fortæller Stine Rahbek Pedersen, projektleder for grøn omstilling i Furesø Kommune.

Pia Rousing er en af kommunens mest erfarne køkkenledere.

- Hun har et køkken der er 100% økologisk og hvor maden er utrolig varieret, sund og klimavenlig og holdt inden for det almindelige budget fra før økologiomlægningen startede i 2012 - virkelig kan sit kram, forklarer Stine Rahbek Pedersen.

Kursus har sundhed og fællesskab i centrum, mens økologi, klima og madspild bliver talt ind, når det giver mening.

Fars Køkkenskole er en landsdækkende organisation, som støttes økonomisk af Nordea-fonden. Samarbejdet med Furesø Kommune lå lige til højrebenet.

De kommunale køkkener nåede i grønt regnskab 2018 op på 67 procent økologi med daginstitutionerne som flagskibe med intet mindre end 91 procent økologi. Og en væsentlig reduktion i brugen af kød. Altsammen er en del af et større projekt med grøn omstilling med børnene i fokus.

- Omlægningen til økologi i skoler og daginstitutioner sker med fokus på at daginstitutionsbørn og skoleelever skal forstå, hvor maden kommer fra, og hvordan den produceres. Derfor er der anlagt 60 økologiske haver, hvor skolelever fra Furesø Kommunes skoler, Fritidsordninger og klubber får undervisningsforløb. I dagtilbuddene kan børnene være med til at så, se planter spire og høste blomster og grøntsager på legepladsen. Og i 2018 fik daginstitutionsbørn fra fire daginstitutioner mulighed for at få et egentligt læringsforløb i Furesø Kommunes Haver til Maver, fortæller Stine Rahbek Pedersen. mikkel