4. august 2020
Ewy Hirsvang har brugt tre måneder på at skabe en kopi af Farumkoret i miniformat.
gallery icon

Se billedserie

Ewy Hirsvang har brugt tre måneder på at skabe en kopi af Farumkoret i miniformat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ewys kærligheds- erklæring til Farumkoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ewys kærligheds- erklæring til Farumkoret
Furesø - 10. december 2019 kl. 09:55
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De skråler på livet løs. Ikke kun, når de mødes i Stavnsholtkirken hver tirsdag aften for at indøve sange under kyndig vejledning af dirigent Per Rathje. Næh, de går det skam også i den miniudgave, som Ewy Hirsvang har skabt i anledning af Farumkorets 50 års jubilæum.

- Det er skabt med kærlighed, siger Ewy Hirsvang, som på imponerende vis har genskabt kormedlemmernes ansigter.

- Det kan tage op til to dage af lave et ansigt, men de fleste har nogle ansigtstræk, som er nemme at efterligne. Jeg har lavet en figur af hver af de godt 40 medlemmer. Det har taget mig tre måneder, forklarer Ewy Hirsvang.

Figurerne er lavet af papir, perler, maling og blomstertråd, men det der tager længst er at bore de mange små huller, der skal bruges til at sætte figurerne sammen.

- Jeg slapper af, når jeg arbejder med sådan et værk, og glæder mig til at se, hvordan det kommer til at se ud, forklarer Ewy.

Værket blev sat op i Stavnsholtkirken fredag eftermiddag i god tid, inden jubilæumskoncerten søndag eftermiddag, hvor publikum kunne nyde synet af de ægte medlemmer og deres små kopier.

- Der var en god anledning til at gøre det i forbindelse med jubilæet, siger Ewy Hirsvang, som synger sopran i koret.

- Jeg har sunget, siden jeg var barn. Tidligere har jeg sunget i Hareskovkoret og Birkerødkoret, som jeg også har lavet en kopi af. Dengang blev værket udstillet på bibliotekerne, fortæller Ewy Hirsvang.

Det kreative er heller ikke nyt for hende. Ewy har arbejdet som institutionsleder og børnehaveklasselærer. I en alder af 75 år er Ewy fortsat aktiv på arbejdsmarkedet. Hun arbejder ti timer ugentligt i Hareskov Skoles FFO, hvor hun bestyrer træværkstedet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?