13. april 2021
Modelfoto: Adobe Stock
Modelfoto: Adobe Stock
Foto: business deal/ngad - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsmåling: Furesø mister førstepladsen til Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsmåling: Furesø mister førstepladsen til Allerød
Furesø - 30. november 2020 kl. 19:30
Af Jens Berg Thomsen

Furesø Kommune er faldet 12 pladsr på landsplan i Dansk Industris årlige erhvervsklimamåling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Industri, DI.

arrow Læs også: Politiker til modangreb: Vil have ny erhvervsundersøgelse
Falder til nummer 50

På landsplan lå Furesø før på en 38. plads og falder ned som nummer 50. Samtidig mister kommunen førstepladsen i målingen, når man kigger isoleret på Nordsjælland. Det er Furesø Kommunes nabo, Allerød, der overtager den nordsjællandske førsteplads. Allerød ligger nummer 46 på landsplan.

" En af de helt store tilbagegange ses i virksomhedernes vurdering af, af kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere. Her er man gået fra en plads som nr. 12 til en plads som nr. 71. En DI-analyse fra 2019 viste, at når virksomhederne rekrutterer forgæves i Furesø, så er det 80 pct. af gangene en faglært, som mangler. Her er altså et opmærksomhedspunkt for kommunen, som er til at tage fat på," skriver Dansk Industri.

Også lyspunkter

Dansk Industri skriver, at der også er lyspunkter i undersøgelsen for Furesøs vedkommende. Formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen hæfter sig ved, at kommunen får en god vurdering, når det kommer til at formidle væsentlig information til virksomhederne.

"At Furesø får en god vurdering i denne kategori er vigtig. Det er en betydelig kategori i et år med Corona-krise, hvor kommunen har skulle guide virksomhederne med rådgivning om diverse hjælpepakker," siger formanden i pressemeddelelsen.

Det er 11. gang, at Dansk Industri laver undersøgelsen. I alt er 7.616 virksomheder inden for DI's brancher spurgt i undersøgelsen. Undersøgelsen dækker 93 af landets 98 kommuner. De fem sidste kommuner, Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø, er for små til at kunne indhente tilstrækkeligt med svar, skriveR DI.

arrow Egedal tager et hop på erhvervs-liste
01. december 2020 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:09
arrow Trods bundplaceringer: Borgmester mener Halsnæs er erhvervsvenlig
01. december 2020 kl. 04:32 Opdateret: kl. 08:12
arrow Dialog og opmærksomhed er vejen til bedre erhvervsklima
01. december 2020 kl. 04:23 Opdateret: kl. 17:00
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?