15. december 2017
Byrådsmedlemmet Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten genopstiller til efterårets kommunalvalg - igen som spidskandidat.
Byrådsmedlemmet Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten genopstiller til efterårets kommunalvalg - igen som spidskandidat.
Foto: Kenneth Løvholt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedsliste-profil tager en tørn mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedsliste-profil tager en tørn mere
Furesø - 19. marts 2017 kl. 07:40
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten i Furesø har på partiets årlige generalforsamling genvalgt deres nuværende byrådsmedlem Øjvind Vilsholm som partiets spidskandidat til kommunalvalget i november. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det bliver fjerde gang, at Øjvind Vilsholm står i spidsen for Enhedslisten i Furesø Kommune og med ham i spidsen har partiet fået flere stemmer fra valg til valg siden første opstilling i 2005. Håbet er, at partiet med Øjvind Vilsholm i spidsen vil fortsætte fremgangen, således at Enhedslisten i næste byrådsperiode vil få mindst to medlemmer af byrådet.

- Det er ikke så meget for Enhedslistens skyld, men mere for kommunens skyld, at vi håber på en stærkere repræsentation, forklarer Øjvind Vilsholm.

Han har i alt for mange sager oplevet, at borgmester Ole Bondo Christensen (S) samarbejder til højre i salen i stedet for at samarbejde med Enhedslisten.

- Vi er jo trods alt en rød kommune, hvor Enhedslisten og Socialdemokratiet har flertallet, så det er ikke ligefrem ringere kommunale tilbud, som burde være på dagsordenen, forklarer Øjvind Vilsholm.

Han peger først og fremmest på de store nedskæringer, som byrådets øvrige partier vedtog i 2015 uden om Enhedslisten.

- Her faldt kommunens serviceniveau et hak, og de ansatte i daginstitutioner, i skolerne og på plejehjemmene har måttet løbe hurtigere. Det kan både børn, forældre og bedsteforældre mærke. Vi undgik de værste nedskæringer sidste år, men det ændrer ikke på, at det stadig gik den forkerte vej med den kommunale service. Denne gang var det så den bemandede åbningstid på bibliotekerne, det gik ud over. Samtidig bruges der millioner på at sænke skatten for virksomhederne i kommunen. Og det sker, selv om virksomhederne har fordoblet deres overskud i perioden fra 2012 til 2015, konstaterer Øjvind Vilsholm.

Han håber på en styrkelse af venstrefløjen i byrådet - gerne med et par mandater til andre partier til venstre for midten, der pt. ikke er i byrådet.

Enhedslisten har på nuværende tidspunkt seks - syv navne på listen til kommunalvalget.

Alternativet i Furesø holder opstillingsmøde på mandag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk