2. marts 2021
Smittetallet i Furesø Kommune steg fra den ene dag til anden fra 19 til 45. Forklaringen lader vente på sig, indtil kommunen modtager den ugentlige opdatering fra Styrelsen for Patientsikkerhed på fredag. Men genstarten af et testcenter i Farum Arena sidsti vinterferien kan have haft betydning. Foto: Jens Wollesen.
Smittetallet i Furesø Kommune steg fra den ene dag til anden fra 19 til 45. Forklaringen lader vente på sig, indtil kommunen modtager den ugentlige opdatering fra Styrelsen for Patientsikkerhed på fredag. Men genstarten af et testcenter i Farum Arena sidsti vinterferien kan have haft betydning. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksplosiv stigning i Furesøs smittetal: Forklaringen lader vente på sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksplosiv stigning i Furesøs smittetal: Forklaringen lader vente på sig
Furesø - 23. februar 2021 kl. 15:10
Af Mikkel Kjølby

Det har vakt berettiget opsigt, at smittetallet i Furesø Kommune fra den ene dag til den anden steg fra 19 til 45 smittede. Det sendte Furesø op på en ottendeplads over kommunerne med højest smittetryk.

De nærmere omstændigheder omkring stigningen i smittetallet vil først komme for en dag fredag eftermiddag, når Furesø Kommune modtager den ugentlige opdatering fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kommunaldirektør Steen Vinderslev kan udelukkende basere sine nuværende oplysninger på opdatering fra i fredags, hvor smittetallet var klart lavere.

- Vi synes, det er meget bekymrende med det stigende smittetal i Furesø. Vi har ellers ligget ret lavt i lang tid, og lige pludselig stiger det voldsomt. Ud fra tallene kan vi se, at smitten er i to grupper, det er de 10 til 19-årige samt de 40 til 50 årige. Tiil gengæld er der næsten ingen smitte hos de ældste befolkningsgrupper. Det er heldigvis i grupperne med lavest risiko, at smitten findes for tiden, lyder det fra Steen Vinderslev.

Tirsdagens tal er 46 smittede og tre indlagte. Incidenstallet er 112, hvilket er en del lavere i forhold til, da smitten toppede i starten af januar måned. Her var incidenstallet oppe på 480, og der var 15 indlagte.

Hvis man skal komme med et bud på en forklaring på stigningen i smittetallet, så er det altså ikke funderet i data. Men det står klart, at Furesø Kommune i slutningen af sidste uge genåbnede testcenteret i Farum Arena. Til gengæld var testcenteret i Værløse Hallerne ikke aktivt i vinterferien.

- Åbningen af testcenteret i Farum kan have ført til flere positive prøver, men vil dermed også have lagt grundlaget for at bryde smittekæder. Det er rigtig positivt, at vi nu har to testcentre i Furesø, idet testcenteret i Værløse Hallerne også er i gang igen. Begge steder oplever god søgning. Det er rigtig positivt, for det er en måde, vi kan hjælpe hinanden på, fortæller Steen Vinderslev, som først kan lave beregninger på det, når tallene kommer på fredag.

- Når vi får tallene på fredag, kan vi lave data på, om det er udtryk for, at flere har ladet sig teste, eller om der er flere smittede, forklarer Steen Vinderslev.

På vaccinationsfronten er kommunen godt med.

- I forhold til vaccination af de sårbare er vi rigtig godt med i Furesø. Vi kunne altid ønske os flere vacciner, men det er ude af vores hænder, forklarer Steen Vinderslev.

Kommunaldirektøren har sæde i den kommunale krisestab, som er i gang med at forberede testprocedurer til den dag, hvor de skolebørn kan vende tilbage til skolebænken.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?