16. oktober 2019
Bjørn Mortensen blev helt paf, da karin Beyer (tv.) og Dorthe Stieper (I midten) dukkede op med en buket blomster i anledning af kåringen af Årets Furesøborger.
gallery icon

Se billedserie

Bjørn Mortensen blev helt paf, da karin Beyer (tv.) og Dorthe Stieper (I midten) dukkede op med en buket blomster i anledning af kåringen af Årets Furesøborger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den rare Bjørn blev Årets Furesøborger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den rare Bjørn blev Årets Furesøborger
Furesø - 11. januar 2019 kl. 11:29
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et langt og aktivt liv som ejendomsmægler i Spanien, kroejer i Asserbo, folkeskolelærer og meget mere havde Bjørn Mortensen sat sig for at rejse til Spanien og nyde sit otium, da han gik på pension. Men så hev Per Kaae fra Fontænehuset fat i ham.

- Per fortalte mig om alle de mennesker, som gerne ville lære om erhvervslivet. Jeg kan jo ikke lade være med at hjælpe, så jeg blev hjemme, fortæller Bjørn Mortensen.

De sidste mange år har han hjulpet psykisk sårbare mennesker med at finde fodfæste i erhvervslivet.

- Jer er sød og rar og pisker ikke folk på samme måde, som når de kommer ud i erhvervslivet og får en chef. De her mennesker har brug for en chance. Den giver jeg dem, forklarer Bjørn Mortensen.

Fredag formiddag stod han helt overvældet i trykkeriet i Kulturcenter Stien og lyttede andægtigt, mens Karin Beyer fra Handicaporganisationer i Furesø læste op fra indstillingen til Årets Furesøborger.

- Bjørn Mortensen er helt sin egen, har en lun humor og er hyggelig at omgås. Og så har han hjertet på rette sted. Han har øje for de skæve eksistenser og er med arbejdet som trykkermester med til at give psykisk sårbare en meningsfuld hverdag. han er derfor i sandhed værdig til at smykke sig med titlen som Årets Furesøborger 2019, lød det fra Karin Beyer.

Det er 13. gang prisen Årets Furesøborger uddeles. Den går til en person, der gør en særlig indsats for lokalsamfundet ud fra et menneskesyn, er også inkluderer mennesker med handicap.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede