19. oktober 2021
I 2018 løftede DADES og Furesø Kommune sløret for en udvidelse af Farum Bytorv med butiksareal på parkeringspladsen ved Paltholmvej, samt en boligblok og et parkeringshus. Covid 19 har sat planerne på hold, men nu forventer kommunen en snarlig byggeansøgning. Skitse: DADES.
gallery icon

Se billedserie

I 2018 løftede DADES og Furesø Kommune sløret for en udvidelse af Farum Bytorv med butiksareal på parkeringspladsen ved Paltholmvej, samt en boligblok og et parkeringshus. Covid 19 har sat planerne på hold, men nu forventer kommunen en snarlig byggeansøgning. Skitse: DADES.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den planlagte udvidelse af Farum Bytorv trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Den planlagte udvidelse af Farum Bytorv trækker ud
Furesø - 25. september 2021 kl. 09:39
Af Mikkel Kjølby

FARUM: Det overdækkede center Farum Bytorv er populært. Faktisk så populært, at Furesø Kommune i flere omgange har forsøgt at få sat gang i en udvidelse.

I november 2018 så det ud til at lykkes. Borgmester Ole Bondo Christensen (S) underskrev en aftale med ejeren af Farum Bytorv, DADES, om et salg af den kommunalt ejede parkeringsplads ved Paltholmvej.

Det skulle bane vejen for en udvidelse i to faser. Den første fase med 10 til 15 butikker fordelt på 3.700 kvadratmeter samt 6.600 kvadratmeter boliger, som supplement til de nuværende 40 butikker, fire dagligvarebutikker og tre spisesteder på Farum Bytorv. I anden omgang, som kun gennemføres, hvis der er markedsmæssigt potentiale, planlægges 2.000 kvadratmeter butikker og 1.000 kvadratmeter mindre tagboliger.

DADES købte da også planmæssigt parkeringspladsen for den aftalte købesum på 15,5 mio kr., men siden er der ikke sket noget.

Farum Bytorv blev ramt af to corona-nedlukninger, som satte udvidelsen på hold.

Furesø Kommunes direktør for by- og kultur, Claus Torp, oplyser følgende.

- Vi har en tæt dialog med DADES om udvidelsen af Farum Bytorv på bagrund af den godkendte lokalplan. DADES er er ikke tvivl om, at udvidelsen bliver en realitet, men corona har været udfordrende også for detailhandlen, og derfor er byggestarten trukket ud, lyder det fra Claus Torp, som ser frem til snarlig aktion.

- Vi forventer snarest at modtage en byggeansøgning med henblik på myndighedsbehandling, så arbejdet kan komme i gang - formentlig i første halvår 2022. DADES er allerede i god dialog med entreprenører, der skal udføre projektet. Vi ser frem til at samarbejde med DADES om byggeansøgningen og vil sikre en politisk behandling af de samlede planer for byggeriet, så snart de foreligger, fortæller Claus Torp.

Rejser du til udlandet i år?