29. juli 2021
Det bliver gummigranulat på kunstgræsbanen på Månedalen i Hareskovby.
Det bliver gummigranulat på kunstgræsbanen på Månedalen i Hareskovby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN Furesø vil tjekke op på kunstgræsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN Furesø vil tjekke op på kunstgræsbane
Furesø - 02. december 2019 kl. 09:23
Af Mikkel Kjølby

Et næsten enigt byråd besluttede onsdag aften, at etableringen af kunstgræsbanen i Hareskovby sættes i gang i 2020. Kun Øjvind Vilsholm (Ø) stemte imod med henvisning til miljøbelastningen. Der har nemlig tidligere været snak om, at bruge kork som infill, men banen bliver med gummigranulat, som det kendes fra de øvrige baner i Furesø Kommune.

Afledningen af regnvand er et andet kardinalpunkt. Banen er projekteret til, at regnvand kan nedsive og eventuelt overskydende vand ledes til eksisterende regnvandskloak eller regnvandsrecipient. Ifølge forvaltningen vil 64 procent af vandet nedsibve, 26 procent vil fordampe, og 10 procent vil bliver ledt til kloak. Furesø kommune skal ansøge om nedsivnings-, tilslutnings- og udledningstilladelse samt om dispensation fra lokalplanen i relation til terrænregulering samt lysmaster, inden banen etableres. Spørgsmålet er som om disse ansøgninger bliver påklaget af naboer eller af DN Furesø.

Formanden for DN Furesø, Carsten Juel, afventer situationen.

- I DN Furesø er vi glade for at kommunen nu vil lede drænvandet til spildevandskloak, og ikke som tidligere til de nærliggende søer. Så her er der ros til kommunen. Størstedelen af vandet skal dog nedsives. Vi vil læse den kommende nedsivnings- og udledningstilladelsen nøje, idet vi frygter en mulig nedsivning af kemikalier til den nærliggende drikkevandsboring og til de nærliggende søer, forklarer Carsten Juel og fortsætter:

- Både kork og SBR infill indeholder miljøskadelige kemikalier og giver risiko for miljøet, så den valgte type infill ændrer ikke situationen og er ikke afgørende for vores stillingtagen. Selv med de skitserede tiltag, vil der stadig være risiko for spredning af mikroplast til naturen.

Fortidens synder spiller også ind. Månedalsbanen er etableret ovenpå byggeaffald.

Analyseresultater af den eksisterende bane viser, at vandet, der udledes fra banen i dag, ikke kan overholde miljøkvalitetskravene. Det gælder først og fremmest kobber samt zink, COD og total-N. Årsagen er ukendt, men analyserne taler for etablering af en bane, hvor drænvand afledes til spildevandskloak.

mikkel

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?