28. oktober 2020
Allon Hein Sørensen, Alternativet.
Allon Hein Sørensen, Alternativet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gør streaming af byrådsmøder permanent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gør streaming af byrådsmøder permanent
Furesø - 25. marts 2020 kl. 14:28
Af Allon Hein Sørensen. Formand for Alternativet i Furesø

Det var med stor glæde, at jeg læste om Furesø Kommunes initiativ til at videostreame byrådsmødet d. 25. marts.

Jeg har længe været stor tilhænger af at bringe borgere og politikere tættere sammen, og den vej igennem styrke nærdemokratiet og det politiske engagement blandt Furesøborgerne.

Lad os være ærlige et øjeblik, for når kommunen slår dørene op, og inviterer folk indenfor til borgermøder, høringer mm., så er det som oftest den samme relativt lille flok af engagerede borgere, krydret med et par repræsentanter fra den lokale presse, der som Tordenskjolds soldater deltager.

Det kan og bør vi gøre bedre, og første skridt må her være at øge borgernes bevidsthed, om hvad der foregår i byrådssalen, hvor politikerne drøfter og beslutter tiltag, der vedkommer vores alles hverdag.

Det står ikke rigtig til diskussion, at vi befinder os i en tid, hvor digitaliseringen er eksploderet, og kommunikation og nyhedsformidling i højere grad end nogensinde foregår foran en eller anden form for skærm.

I dag gemmes lydoptagelserne af byrådsmøderne på kommunens hjemmeside. Spørgsmålet er, om vi ikke også i Furesø, hvor vi endda i 2018 har nedsat et fagudvalg for digitalisering og innovation, bør overveje at gøre digital video streaming af byrådsmøderne til en permanent ordning, som man allerede har gjort det i over halvdelen af landets kommuner.

Ydermere vil det gøre den samfundsfaglige undervisning i kommunens skoler og gymnasier mere spændende, og øge elevernes bevidsthed og viden om lokalpolitik i Furesø, hvis man kan bruge disse gemte videooptagelser som et element i undervisningen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?