23. april 2021
Butikkerne på Værløse Bymidte er klar til genåbning. Foto: Jens Berg Thomsen
Butikkerne på Værløse Bymidte er klar til genåbning. Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bymidten: Vi glæder os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bymidten: Vi glæder os

Kompensationen dækker ikke andet end bunden, og nu ser formanden for Værløse Bymidte frem til genåbning

Furesø - 24. februar 2021 kl. 11:08
Af Jens Berg Thomsen

genåbning Der er hårdt brug for en genåbning af landets butikker. I skrivende stund har eksperter anbefalet genåbning af alle butikker, der har mindre end 5.000 kvadratmeter plads, og dermed kan Værløse Bymidte igen åbne helt.

"Vi glæder os vildt til, at vi må," konstateter formanden for butikkerne på Værløse Bymidte Søren Engberg, der også er indehaver af Meny på Bymidten.

"Der har været lukket siden jul, og selvom der har været telesalg og livesalg på Facebook har det kun været et lille skvulp i forhold til det, som butikkerne har mistet. Nu glæder vi os til genåbningen. Det bliver lige som foråret, og man længes efter at komme ud i haven," siger Søren Engberg.

"Der er butiksindehavere her på Bymidten, der kigger ind i store underskud, og kompensationspakkerne dækker ikke andet end bunden af det, det koster at drive en butik. Der er stadig et stort gab i modsætning til, hvad folk måske tror," siger formanden.

Han fremhæver et initiativ, som Hovedstadens Erhvervshus, Furesø Kommune og hans egen centerforening har sat i gang, hvor alle erhvervsdrivende kan få et møde med en virksomhedsrådgiver i begyndelsen af marts.

"Det anbefaler jeg alle medlemmer hos os om at tage imod med udstrakte arme, så man kan få hjælp til at få sin virksomhed på fode igen," siger han.

Skulle genåbningen falde på plads, er butikkerne klar, siger han.

"Vi er som åbent center begunstiget af, at der er plads udendørs, men vi er selvfølgelig også klar til afstandskrav, hygiejne og alle andre krav indendørs ved en genåbning," siger Søren Engberg.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?