24. oktober 2021
Den ældste af Peter Brixtoftes tre døtre, Marie Brixtofte, fortæller om sin opvækst i skyggen af faderens alkoholmisbrug i bogen »Kun når det regner.«
Den ældste af Peter Brixtoftes tre døtre, Marie Brixtofte, fortæller om sin opvækst i skyggen af faderens alkoholmisbrug i bogen »Kun når det regner.«
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brixtoftes ældste datter udgiver bog om sin barndom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brixtoftes ældste datter udgiver bog om sin barndom
Furesø - 11. januar 2019 kl. 09:13
Af Mikkel Kjølby

Der er sagt og skrevet meget om den afdøde Farum-borgmester Peter Brixtofte, men nu kommer historien set fra hans ældste datter Maries synsvinkel. Hun udgiver sin første bog »Kun når det regner« på forlaget Gyldendal i slutningen af januar.

»Kun når det regner« handler først og fremmest om at vokse op med en far, som drikker.

- Den angst, der opstår, når man ikke føler sig passet på, og som i et barnesind blev oversat til en frygt for ulve, er så stor, at jeg hele min barndom havde svært ved at sove. Og i forhold til alkoholmisbruget handler bogen også om, hvad misbruget gør ved omgivelserne. Hvordan de bliver medskyldige, eller medafhængige. Hvordan alle omkring en misbruger holder stædigt fat i tabuet, siger Marie Brixtofte i pressematerialet fra Gyldendal.

Marie Brixtofte voksede i sine teenageår op hos sin far. Det var et hjem præget af diskussioner og politik, alkohol, frihed, ensomhed og kærlighed. Men som årene gik fyldte Peter Brixtoftes alkoholforbrug mere og mere.

- Hele mit liv har jeg været stille. Så døde min far, og på en måde - selv om det var det allermest ulykkeligste - så blev jeg også sat fri. Når man kombinerer det at vokse op med et alkoholmisbrug med at vokse op med en, som var kendt, så var der nemlig dobbelt så stor grund til altid at være stille. Nu kan det heldigvis være slut, lyder det fra Marie Brixtofte.

Kun når det regner er en selvbiografisk fortælling om kærlighed. Både den, man kan få, og den, man aldrig helt fik. Det er også en fortælling om skam, svigt og håb og om at være barn af en alkoholiker. Om at tie og holde på hemmeligheder for at beskytte sin fars renommé. Om frygten for, at faren skal dø - og utallige forsøg på at få ham ud af misbruget. Om langsomt at hele det store ensomme hul i maven.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?