23. januar 2021
Furesøen møder et fantasiunivers. Det er udgangspunktet for Barbara Kaad Ostenfelds arbejde med den store granisten ved Furesøbad.
Furesøen møder et fantasiunivers. Det er udgangspunktet for Barbara Kaad Ostenfelds arbejde med den store granisten ved Furesøbad.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle har en mening om bemaling af tonstung sten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle har en mening om bemaling af tonstung sten
Furesø - 13. juni 2018 kl. 10:20
Af Mikkel Kjølby

Lige midt i hjertet af Furesø Kommune er kunstneren Barbara Kaad Ostenfeld (BAKAOS) i gang med at opføre et nyt vartegn for Furesø Kommune, Furesøbad og ikke mindst Furesø Picnicfestival. Arbejdet med at tranformere den 1,8 tons tunge granitsten til en fantasiverden midt i Furesøen sker med et levende publikum, og det kan i den grad ses på stenen.

- Tre venner kom til hen til mig og sagde, at der manglede en havfrue. I første omgang syntes jeg ikke det passede med Furesøen, men så sagde en mand og sagde til mig, at da han mødte sin hustru, var hun netop stået op af søen. Så tegnede jeg en søfrue, der er på vej op af vandet, fortæller Barbara Kaad Ostenfeld.

Bemærk også at der er en båd med Farum Sejlklubs gule klubfarve, samt at der er en svane.

- Da jeg havde tegnet svanen, var der en dame, som nævnte for mig, at det er da Vera. Det viser sig, at den samme svane er kommet til Furesøbad hver sommer siden 2004. Den er blevet tam og kaldes kun for Vera, siger Barbara med varme i stemmen.

For gæsterne på Furesøbad har taget stenen til sig. Det er blevet et projekt for alle.

- Jeg havde kun sat fem-seks dage af til arbejdet, men allerede nu er jeg oppe på ni arbejdsdage og er vel kun halvvejs. Jeg vil så gerne snakke med alle de forbipasserende. Derfor tager det længere tid end forventet. Faktisk er det ikke på grund af solen, at jeg rødmer. Det er på grund af alle de positive kommentarer. Jeg har slet ikke lyst til at flytte tilbage til mit atelier, forklarer Barbara.

Men det bliver hun nødt til, for der er fuld fart på for tiden.

Barbaras fire udsmykkede mannequiner skal med på 'Skulpturbiennalen i Agger' til august. BAKAOS er også med en fællesudstilling om H.C. Andersen i Grønland, og sandelig om ikke hun også skal udstille i foyeren i kulturcentret Odeon i Odense i forbindelse med H. C. Andersen-festivalen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?