23. marts 2019
Rektor Carsten Gade (tv.) fik overrakt det synlige bevis på samarbejdsaftalen af presse- og kulturchef på den tyske ambassade Lasse Peter Rodewald, repræsentant fra Goethe-Instituttet i Danmark Ann-Katrin Berk.
gallery icon

Se billedserie

Rektor Carsten Gade (tv.) fik overrakt det synlige bevis på samarbejdsaftalen af presse- og kulturchef på den tyske ambassade Lasse Peter Rodewald, repræsentant fra Goethe-Instituttet i Danmark Ann-Katrin Berk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aber doch: Kruse styrker forbindelsen til Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aber doch: Kruse styrker forbindelsen til Tyskland
Opdateret 03. december 2018 kl. 11:40
Furesø - 03. december 2018 kl. 11:15
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var flag og balloner i røde, gule og sorte farver. Der var sauerkraut og schnitzler. Og så var der besøg fra den tyske ambassade, da Marie Kruses Skole officielt blev del af et globalt netværk af såkaldte Pasch-skoler.

Det er en kreds af cirka 1800 skoler på verdensplan, som har indgået en partnerskabsaftale med tyske ambassader eller Goethe-Instituttet, der arbejder for øget kendskab til tysk sprog og kultur rundt omkring i verden. Marie Kruses Skole er én af få danske Pasch-skoler, og er særligt interessant for Goethe-Instituttet i kraft af sit særpræg som både grundskole og gymnasium. Det giver mulighed for at arbejde fokuseret med faget tysk fra tidlig skolegang til studentereksamen.

Marie Kruses Skoles rektor, Carsten Gade, fik overrakt en plakette som bevis på skolens nye status som partnerskabsskole.

- Jeg er stolt af, at Kruse bliver officiel Pasch-skole og indgår partnerskab med Goethe Instituttet og dermed den tyske stat. Og jeg er beæret over at blive del af et globalt netværk af partnerskoler, der sætter os i stand til at tackle fremtidige udfordringer i globalt perspektiv, sagde Carsten Gade og fortsatte:

- Med partnerskabet med Tyskland ønsker Marie Kruses Skole at sætte fokus på vigtigheden af flersproglighed og samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer.

Som Pasch-skole åbner der sig en række muligheder for at styrke tyskundervisningen og gøre den mere levende og motiverende. Fremover får Kruse nemlig eksklusiv adgang til undervisningsmaterialer, workshops og arrangementer af forskellig art. Desuden giver samarbejdet helt konkrete fordele for ansatte i form af studieophold og kurser i Tyskland, og for Kruses elever bliver der lettere adgang til tyske universiteter. En mulighed som presse- og kulturchef på den tyske ambassade i Danmark Lasse Peter Rodewald betonede i sin tale.

- Hjerteligt tak for, at Marie Kruses Skole har arbejdet så intenst for at blive en partnerskabsskole. Det gør indtryk. For eleverne er dette ikke bare et vindue ind til et andet land. Det er en nøgle, der giver mulighed for at læse og studere i Tyskland, sagde han.

Efter talerne blev der disket op med tyske specialiteter som eksempelvis Kartoffelpuffer, Schweinshaxe mit Sauerkraut osv..

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede