23. oktober 2018
Forsiden af »Påstanden«, som 7.X. har vundet finalen med. Klassen belønnes med 25.000 kroner.
Forsiden af »Påstanden«, som 7.X. har vundet finalen med. Klassen belønnes med 25.000 kroner.
Foto: Aslak Gottlieb
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 7.X. vandt DM i at lave avis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

7.X. vandt DM i at lave avis
Furesø - 05. januar 2018 kl. 16:54
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

7.X fra Hareskov Skole i Furesø Kommune blev torsdag kåret til Danmarksmestre i at lave avis. De belønnes for deres hårde og seriøse indsats med hele 25.000 kroner.

Klassen har deltaget i den landsdækkende konkurrence Nyhedsugen 2017, der er arrangeret af Avisen i Undervisningen i samarbejde med 28 dagblade og digitale nyhedsmedier i hele Danmark, Pædagogisk LæringscenterForening og Dansklærerforeningen. Sjællandske Medier er medarrangører af konkurrencen via Danske Medier. Finalevinderen var tilmeldt via Berlingske Tidende.

Med inspiration fra temaet "PÅ" har i alt 640 skoleklasser i efteråret 2017 produceret deres egen avis og/eller webavis. Klassernes aviser og webaviser er bedømt af lokale dommerkomitéer på landets dagblade, som har kåret hver deres vinder.

Fra dommerkomiteen i finalen lyder følgende:»Avisen Påstanden leverer topfede historier til sine læsere. I et overskueligt layout mestrer de at prioritere siderne og vinkle artiklerne, så interessen bliver vakt med det samme. Med god fornemmelse for deres målgruppe fortæller eleverne med perspektiv om mennesker og væsentlige emner. Deres omgang med fakta er eksemplarisk og de formidler både følsomt og rørende, men uden at det bliver sentimentalt. Og så har de humor.«

Klassen modtager præmien og hædres på Københavns Rådhus senere i januar til et indbudt arrangement, hvor årets formand for dommerkomiteen Claus Pilgaard, bedre kendt som Chili Klaus, holder - en stærk - tale for eleverne.

Hos de ældste elever på klassetrinene 8.-10. klasse vandt en klasse fra Brændstrup Kristne Friskole i Rødding i Jylland.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk