2. juni 2020
Så fik 22 ledige del i jobkagen.
Så fik 22 ledige del i jobkagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 22 ledige ansat på en gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22 ledige ansat på en gang
Furesø - 09. oktober 2019 kl. 11:07
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da virksomheden Func skulle ansætte omkring 25 nye medarbejdere, blev de via beskæftigelsesundersøgelsen opmærksomme på Jobcenter Furesø, og det har nu ført til, at 22 ledige borgere har fået kontakt til virksomheden.

Det er første gang, Jobcenter Furesø har stået med en så stor jobordre. Virksomhedsteamet screener kandidaterne, inden de kommer til samtale med virksomheden, og ifølge Funcs leder, Preben Rasmussen, er det samarbejde gået over al forventning:

- Jeg kan bestemt anbefale andre virksomheder at samarbejde med Jobcentret. Det kræver at man investerer noget tid, når man skal ansætte så mange som os, men det giver noget i sidste ende. De fleste af kandidaterne har imponeret os med stor arbejdsmoral, og de er gode til at tage initiativ, fortæller Preben Rasmussen.

En god arbejdsmoral er vigtig hos Func, som laver julegaver til virksomheder. Der er travlt i månederne op til jul, når flere hundredetusinde julegaver skal pakkes. I oktober går medarbejder-antallet fra 10 til 50 medarbejdere.

Det var derfor en stor opgave, Jobcentret stod overfor, da ordren fra Func tikkede ind. 56 ledige borgere var til samtale over to dage, inden rekrutteringen var på plads.

- Det er flot, at Jobcentret er i stand til at håndtere en så stor jobordre. Det viser, at Jobcentret har forståelse for virksomhedernes behov og er gode til at udsøge de rette kandidater. Samtidig er det glædeligt, at flere både ufaglærte som faglærte nu kommer tættere på beskæftigelse", siger formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv, Hasan Yilmaz (S)

17 medarbejdere er blevet ordinært ansat, mens 5 begynder i praktik og ansættes forventeligt efterfølgende. Yderligere ansatte kan komme på tale inden jul.

Noget særligt ved denne rekruttering er, at alle kandidaterne kommer igennem en todages uddannelse, så de opkvalificeres, samtidig med at de får ny erfaring.

- Det har været et rigtig godt forløb. Selvom det er en tidsbegrænset ansættelse, betyder det meget for mig at blive ansat hos Func, for jeg kan godt lide nye udfordringer, og så er det altid godt at få noget mere erfaring til CV'et, fortæller Dorthe Jensen, som er en af Funcs nye ansatte.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?