25. oktober 2021
Mette Abildgaard og Søren Pape Poulsen kiggede inden for på Lynge Kro og ønskede til lykke med 100 års dagen for de konservative i Furesø.                                                                  Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Mette Abildgaard og Søren Pape Poulsen kiggede inden for på Lynge Kro og ønskede til lykke med 100 års dagen for de konservative i Furesø. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 år med de konservative i Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 år med de konservative i Furesø
Opdateret 15. januar 2016 kl. 11:09
Furesø - 15. januar 2016 kl. 06:37
Af Jimmy Rømer

Den 13. januar 1916 var Lynge Kro rammen om stiftelsen af en vælgerforening til den nydannede konservative Folkeparti, og af referatet fremgår det: »Efter nogen Diskussion vedtoges under stærk tilslutning at stifte Organisationen«. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 13. januar 2016 var der igen samlet en række konservative medlemmer i det samme lokale på Lynge Kro for at markere 100 års dagen.

Det skete med formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen og folketingsmedlemmet Mette Abildgaard i spidsen samt en række lokale politiske profiler som Egil Hulgaard, Lars Carstensen, Sven Krarup Nielsen, Gitte Melchiorsen, Joachim Hjorting og venstremanden Ole F. Holleufer.

Lokalformanden Lars Carstensen indledte med at byde velkommen, og han læste lidt af referatet fra det stiftende møde for 100 år siden og henviste til en række plancher på kroens vægge, der fortalte en del af historien om vælgerforeningen.

Lars Carstensens kones oldefar, Karl Larsen, var faktisk den allerførste lokalformand for de konservative, så hvervet er i de bedste hænder.

Markeringen af 100 års dagen var præget af humør og en god portion selvironi. Lars Carstensen foreslog blandt andet, at forsamlingen råbte 99 korte og et langt hurra, men det blev dog kogt ned til de traditionelle tre korte og et langt.

Både Søren Pape Poulsen og Mette Abildgaard var også i det humoristiske og selvironiske hjørne.

- Der er fast arbejde de næste par år med at fejre vore lokalforeningers 100 års dage. Der er selvfølgelig meget, der er ændret siden 1916, men det lokale engagement er heldigvis uforandret, sagde Søren Pape Poulsen blandt andet.

Netop det lokale engagementet mente formanden var helt afgørende for, at det skal lykkes at genrejse Det Konservative Folkeparti. Han understregede konservative mærkesager som uddannelse og dannelse for vores børn, nødvendigheden af et stærkt politi og fosvar, som vigtigheden af altid at være på ofrets side.

- Vi er modvægten til liberalismen, kulturradikalismen og socialismen. Vi skal anerkende de frivilliges arbejde, og vi skal sikre en politik med hjerte og sund fornuft, og det hele starter med det lokale engagement, sagde Søren Pape Poulsen.

Mette Abildgaard roste også det lokale engagement. Hun glædede sig over at være tilbage i sin kreds, hvor hun er gået fra at være folketingskandidat til at været folketingsmedlem, hvor hun i dag har ikke færre end 13 ordførerskaber.

Men hun glædede sig over, at Det Konservative Folkeparti står stærkt i Furesø, og at hun altid har oplevet en meget stor debatlyst og nysgerrighed, når hun har været på besøg.

- Ikke alting var bedre i gamle dage. For 100 års havde vi for eksempel en radikal statsminister, kvinderne havde ikke stemmeret, og Det Konservative Folkeparti fandtes ikke. Nu går det bedre, sagde Mette Abildgaard.

En af grundene til, at det går bedre, kan være en øget medlemstilgang af unge konservative.

Det fortalte formanden for Rudersdal KU, Joachim Hjorting, der er i gang med at stifte en afdeling af konservativ ungdom i Furesø.

- Vi oplever en stor interesse blandt de unge for vor politik, og jeg forventer, at vi inden for en til to måneder kan oprette en lokal ungdomsafdeling i Furesø Kommune. Vi er meget begejstret for Mette Abildgaards arbejde, og vi får flere og flere medlemmer. Jeg betragter det heller ikke som utænkeligt, at jeg stiller op som kandidat til næste års kommunalvalg i Furesø, fortalte Joachin Hjorting, der sidder i Furesø Ungeråd.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?