14. august 2020
Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre unge mænd dømt for voldtægt til privatfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre unge mænd dømt for voldtægt til privatfest

Fredag formiddag faldt der dom i en opsigtsvækkende sag om voldtægt af en ung kvinde til en privatfest i Værløse

Furesø Avis - 10. juli 2020 kl. 11:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag formiddag faldt der i Retten i Lyngby dom i sagen om tre unge mænd, der er anholdt og sigtet for på skift at have voldtaget en 20-årig kvinde til en privatfest i Værløse. Det blev anmeldt dagen efter, den 28. marts, og de tre mænd på 18, 18 og 19 år har siden været varetægtsfængslet i Vestre Fængsel. Dommer Britt Falster Klitgaard dømte hver af de tre mænd til et år og ni måneders ubetinget fængsel.

Retslokalet var fyldt med familie og venner til de tre mænd, og efter dommen var de tre tydeligvis rystede. De har alle udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. I fængslet er de på vagternes opfordring gået i selvvalgt isolation, og de forbliver nu fængslet. To af dem er også dømt for at have optaget og delt videoer af det skete, som de også erkender. De tre mænd går i gymnasiet, og to af dem skulle have været studenter i år.

Voldtaget på skift

Ifølge sigtelsen blev den 20-årige voldtaget på skift af de tre unge mænd mellem kl. 02-04 natten til lørdag den 28. marts. Derudover blev hun også udsat for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Voldtægten blev anmeldt dagen efter, hvorefter hun blev undersøgt på Center for Voldtægtsofre, og de tre mænd blev anholdt med få minutters mellemrum.

Den 20-årige var taget til privatfest sammen med to veninder, hvor de tre mænd var til stede sammen med en fjerde, der boede i kollegielejligheden. Han er dog ikke sigtet i sagen. Hun kendte ikke de tre i forvejen, og i løbet af natten blev de to veninder kørt hjem af den ene af de sigtede, mens den 20-årige valgte at blive. Der var blevet drukket tæt med vodka og shots, og ifølge vidneforklaringen fra den 20-årige kan hun intet huske fra natten. Dommeren lagde til grund for dommen, at det var bevist, at kvinden ikke havde mulighed for at modsætte sig overgrebet.

Optog film og delte dem

Filmene der blev taget af drengene blev delt i en lukket Snapchat-gruppe med i alt otte personer. Det er særligt disse videoer og kommentarerne fra de sigtede selv i gruppen, der er blevet brugt som bevismateriale. Flere af de andre gruppen mente, at der var tale om voldtægt, men det afviste gerningsmændene selv. En af dem skrev dog:

"Hvis hun anmelder det, er vi færdige."

To af mændene erkender at have haft sex med kvinden, men mener, at hun var med på det. Den tredje erkendte først at have haft sex med hende over for politiet, men han trak siden sin udtalelse tilbage. Anklageren var gået efter mindst tre års ubetinget fængsel til to af de sigtede og ikke under tre et halvt år til den tredje.
I sin udtalelse lagde dommeren vægt på, at hun fandt forklaringerne fra de tre mænd utroværdige.

De tre forsvarere gik derimod efter frifindelse i sigtelsen om voldtægt, hvor alle tre mænd nægtede sig skyldige. Skulle de blive kendt skyldige, mente den ene af forsvarerne, Henrik Stagetorn, at hans klient højst skulle have et års fængsel, hvoraf halvdelen burde være betinget.

De tre skal samlet betale en erstatning på 120.000 kroner til den forurettede kvinde.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?