6. august 2020
Den kun 17-årige Holger Rune skal på banen til landskampen mod Sverige, der finder sted i Farum. Pressefoto
Den kun 17-årige Holger Rune skal på banen til landskampen mod Sverige, der finder sted i Farum. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tennis: Farum lægger bane til landskamp mod Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tennis: Farum lægger bane til landskamp mod Sverige
Furesø Avis - 13. juli 2020 kl. 16:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

tennis Det bliver Farum Tennisklub, der i slutningen af juli lægger bane til en landskamp mellem Danmark og Sverige. Det sker den 25.-26. juni ved UTR Leschly Challenge, hvor den unge og talentfulde tennisspiller Holger Rune skal forsøge at slå svenskerne sammen med Frederik Løchte Nielsen og Christian Sigsgaard.

arrow Læs også: Tennisklub jubler over landskamp: Det er alle tiders chance

"Jeg glæder mig til at kæmpe mod vores naboland, der traditionelt set har stået stærkere i tennis end Danmark. Det er på tide, at vi gør op med den gamle historie og skriver ny historie i dansk tennis på hjemmebane i en super kulisse med forhåbentlig masser af dansk support på lægterne," siger 17-årige Holger Rune i en pressemeddelelse.

Kan drille Sverige

Sverige stiller med blandt andre 24-årige Elias Ymer, og der er 100.000 kroner på højkant til vinderholdet, mens det tabende hold må nøjes med 30.000 kroner. Dansk Tennis Forbund bakker op om kampen, der arrangeres af den danske storspiller fra 1960'erne og erhvervsmand, Jan Leschly, og alle kampene tæller i den internationale rating og rangliste.

Sverige bliver set som storebror i tennis-sammenhæng, men formand i Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, tror at danskerne kan skabe en ligevægtig kamp.

"Vi synes, at det er et rigtig spændende initiativ i en speciel tid for tennissporten. Dansk tennis er i fremgang på mange områder, og vi ser frem til at opleve vores bedste spillere dyste på hjemlig grund. Sverige er altid stærke, men jeg tror, at de danske drenge kan drille svenskerne på gruset i Farum."

Landskampen afvikles som en traditionel Davis Cup-kamp med to singler lørdag. Søndag byder på en double efterfulgt af to singler. Alle kampe spilles som bedst af tre sæt, og første hold til at vinde tre kampe løber med den samlede sejr.

På grund af de nuværende retningslinjer vil der kun være et begrænset antal billetter til salg, men alle kampe bliver vist på TV2 Sport. lmv

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?