24. februar 2020
Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Skolepatruljeelever blev hædret for deres indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Skolepatruljeelever blev hædret for deres indsats

I denne uge blev det pludselig lidt sjovere at være skolepatrulje på Solvangsskolen

Furesø Avis - 29. januar 2020 kl. 15:03
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Januar er ikke den sjoveste uge at være skolepatrulje i, men uanset regn, blæst eller sne, står de troligt klar til at hjælpe andre skolebørn sikkert over vejen. Uge fem blev dog lidt sjovere, da Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner har valgt at overraske skolepatruljer på mange forskellige skoler, og anerkende dem for deres store indsats.

Mandag morgen skete det på Solvangsskolen i Farum, hvor der blev delt halsedisser, kakao og dumle-karameller ud til eleverne fra skolepatruljen. Uge fem er døbt 'Den sureste uge', og med kampagnen opfordres alle til at hylde, rose og forkæle skolepatruljen i løbet af ugen.

Bedre til at stå tidligt op

"Selvfølgelig skal eleverne hyldes for deres store indsats. Hver dag, uanset vejret, tager skolepatruljerne et stort ansvar, når de hjælper deres skolekammerater sikkert over vejen. Deres indsats er med til at højne trafiksikkerheden ved skolerne, og det er både Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner meget taknemmelige for," fortæller Kenneth Grønberg, Nordsjællands Politi, i en pressemeddelse.

I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har gennemført blandt 2.854 skolepatruljeelever, siger næsten ni ud af ti, at de er glade for at være skolepatrulje, og at det, der betyder allermest for dem, er, at de har hjulpet andre i trafikken.

Desuden siger over halvdelen af eleverne, at de er blevet mere ansvarsbevidste og bedre til at passe på sig selv i trafikken, fordi de er med i en skolepatrulje. Og noget, som sikkert vil glæde mange forældre: 36 % af eleverne svarer, at de er blevet bedre til at stå tidligt op på grund af deres arbejde i skolepatruljen.