23. februar 2020
Niels Bjerre Degn.
Niels Bjerre Degn.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oven på nej til egnsteater: Socialdemokraterne vil samtænke Furesøs tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oven på nej til egnsteater: Socialdemokraterne vil samtænke Furesøs tilbud

"Der skal arbejdes videre," mener parti bag nej til egnsteater

Furesø Avis - 17. januar 2020 kl. 11:32
Af Jens Berg Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egnsteateret Undergrundens fremtid ender i byrådet, efter kulturudvalgsformand Tine Hessner (R) sender sagen i byrådet. I sit udvalg kunne hun se sit eget forslag stemt ned af Venstre og Socialdemokratiet.
I en kommentar til Furesø Avis skriver det socialdemokratiske udvalgsmedlem Niels Bjerre Degn som baggrund for et nej til en ny aftale med Undergrunden, der udløber med udgangen af 2020:
"Vi anerkender den store indsats for kulturen, som Undergrunden har ydet gennem årene og lægger vægt på, at erfaringerne herfra inddrages i det videre arbejde med at sikre et rigt kulturudbud i Furesø. Vi ønsker en redegørelse for, hvorledes der i et samarbejde med Furesø Teater, ungemusicalen, Galaksen, Farum Kulturhus, Syvstjernescenen, Furesø Musikforening og andre kan arbejdes med at videreudvikle de teatertilbud, der findes kommunen - herunder hvorledes tilbudene i højre grad kan målrettes og inddrage unge og andre målgrupper, der i dag ikke er så hyppige brugere af de gældende kulturtilbud," skriver Niels Bjerre Degn.
Han henviser til, at lederen af Undergrunden Anders Ahnfelt-Rønne har sasgt sit job op med udløbet af den nuværende aftale:
"I lyset af ovenstående og i lyset af, at Undergrunden pr. 1. januar 2021 står uden kunstnerisk ledelse foreslår vi , at forvaltningen undlader at udarbejde udkast til en egnsteateraftaler for 2021-2024," skriver Niels Bjerre Degn.
jbt

arrow Læs også: Flertal i Furesø dropper egnsteater: Formand sender sagen i byrådet