15. juli 2020
På 1813's hjemmeside er man de seneste dage i højre side blevet mødt af en minitest som skal tage toppen af presset af henvendelser om corona.
På 1813's hjemmeside er man de seneste dage i højre side blevet mødt af en minitest som skal tage toppen af presset af henvendelser om corona.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Online-corona-test skal tage presset fra 1813

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Online-corona-test skal tage presset fra 1813

80.000 har allerede gjort brug af et lille spørgeskema

Furesø Avis - 24. marts 2020 kl. 09:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal jeg blive hjemme, eller skal jeg kontakte egen læge, Akuttelefonen 1813 eller en anden lægevagt? Dobbelt så mange borgere som normalt har de seneste uger ringet til Akuttelefonen 1813 med spørgsmål om corona.

Det har betydet, at dem der virkelig har brug for hjælp, har ventet længere tid i telefonen.

For både at imødekomme behovet for information og tage presset af telefonhenvendelserne har Region Hovedstadens Akutberedskabet derfor lanceret en online-coronatest, der med få spørgsmål kan hjælpe danskere med at finde ud af, om de skal forholde sig i ro eller kontakte egen læge.

80.000 har taget testen

Testen er udviklet som et supplement til Akuttelefonen 1813, og allerede inden for de første dage har har næsten 80.000 mennesker taget den.

Testen er ikke en erstatning for den vurdering og rådgivning, man får af personalet ved 1813.

Et supplement

"Testen er et supplement til vores professionelle sundhedsfaglig vurdering og rådgivning, og den er ikke en erstatning for akuthjælp. Vi er som altid klar til at hjælpe akut syge borgere, og online-testen er en ny måde at hjælpe borgere med selv at vurdere deres situation," udtaler Akutberedskabets direktør Freddy Lippert i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Testen henviser samtidig til den fælles myndighedsside coronasmitte.dk samt Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor borgerne kan finde de seneste anbefalinger om corona.

jesl

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?