11. august 2020
Nordsjælland ligger på andenpladsen over flest nystartede virksomheder per 1.000 indbygger. Modelfoto: Adobe Stock.
Nordsjælland ligger på andenpladsen over flest nystartede virksomheder per 1.000 indbygger. Modelfoto: Adobe Stock.
Foto: Halfpoint - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronakrisen giver langt færre nye virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronakrisen giver langt færre nye virksomheder

I forhold til sidste år er der 19 procent færre nystartede virksomheder i Furesø. Coronakrisen får skylden

Furesø Avis - 15. juli 2020 kl. 15:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langt flere Furesø-borgere tøver med at kaste sig ud som iværksætter sammenlignet med første halvår i 2019. Nye tal viser, at der i første halvår af 2020 blev stiftet 137 nye virksomheder i Furesø. Det er et fald på 19 procent i forhold til året før, hvor der i første halvår blev stiftet 170 nye virksomheder.

Det er regnskabsprogrammet Dinero, der står bag analysen, og faldet i Furesø er større end på landsplan, hvor antallet af nye virksomheder er faldet med 12 procent.

"Det er ikke superoverraskende, at antallet af nye virksomheder er lavere i år end sidste år. Da coronavirussen ramte landet, blev det særdeles udfordrende at være selvstændig erhvervsdrivende, for alt lukkede, og fremtiden var pludselig usikker. Heldigvis har nogle mennesker en så stærk iværksættertrang, at de ikke kan lade være med at kaste sig ud i et iværksættereventyr - økonomisk krise eller ej. Det er sejt," siger administrerende direktør i Dinero, Martin Thorborg i en pressemeddelelse.

Nordsjælland i top

På landsplan har kun 15 kommuner oplevet en stigning i antallet af nye virksomheder det seneste halve år sammenlignet med sidste år, og den største stigning ses i Middelfart Kommune med 24 procent. Derefter kommer Billund og Odder Kommune.

Når det gælder nystartede virksomheder per 1.000 indbygger ligger Nordsjælland dog helt i top med 7,3, kun overgået af København, hvor tallet i stedet er 9. I Nordsjælland er det især Hørsholm og Gentofte, der har mange nye iværksættere. I den anden ende af skalaen ligger Sydjylland, hvor der kun er 5,7 nystartede virksomheder per 1.000 indbygger. lmv

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?