10. august 2020
Borgmester Ole Bondo Christensen (S) holdt først en kort tale. Foto: Jan F. Stephan.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) holdt først en kort tale. Foto: Jan F. Stephan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brixtofte byggede landets største centre court: Nu skal den i brug igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brixtofte byggede landets største centre court: Nu skal den i brug igen

Farum Tennisklub lagde i weekenden bane til højtprofilerede landskampe mellem Danmark og Sverige. Den store centre court blev i sin tid anlagt af Brixtofte og klubben vil nu vække den til live igen

Furesø Avis - 29. juli 2020 kl. 11:30
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var ægte landskampstemning på centre court i weekenden, da Danmark mødte Sverige i en række uofficielle landskampe i Farum Tennisklub. Det er Leschly Tennis Foundation, der står bag kampene, der samtidig blev vist live på TV2 Sport, og hvor der var 100.000 kroner på højkant.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) holdt først en kort tale, og inden kampen blev der sunget både den danske og svenske nationalsang af Miriam Gardner, der sidste år vandt sangkonkurrencen 'All together now' på Kanal 5. Frederik Löchte, Holger Rune og Christian Sigsgaard skulle forsvare den danske ære, men i sidste ende blev det en 3-2 sejr til svenskerne i de fire singler og den ene double, der blev spillet over lørdag og søndag.

Bygget af Brixtofte

For Farum Tennisklub var det en sejr uanset, hvilket land der vandt, da en af klubbens store ambitioner er at få brugt den store centre court, der kan rumme knap 1200 tilskuere, og som er landets største. Til weekendens kampe var der over 300 tilskuere, og hvert andet sæde var på grund af coronareglerne blokeret med tape.

Klubbens centre court blev bygget under tidligere borgmester Peter Brixtofte (V) i 2001, da han havde store planer for tennissporten.

"Det er 18 år siden, at der har været så mange tilskuere på den. Peter Brixtofte ville have de bedste tennisspillere til byen, og da han opdager, at Caroline Wozniacki flytter til Farum Tennisklub, starter han med at anlægge en centre court, som står færdig kun fem måneder efter i juni 2001. Den har kun været brugt til få arrangementer, da der er ingen, der har taget teten, og fordi tennissporten har ligget i dvale i mange år," fortæller formand for Farum Tennisklub, Erik Schaadt.

Nær konkurs

Han trådte til som formand for kun halvandet år siden, og siden da har klubben været igennem et stort oprydningsarbejde.

"For halvandet år siden var klubben konkursen nær, men i kraft af aftaler med kommunen er der lykkedes os at få klubben til at overleve og få økonomien på ret køl. En af de store ting der skulle ske, var at vi skulle begynde at bruge centre court. Samtidig kommer Leschly Tennis Foundation på banen og spørger efter et samarbejde, og det siger vi ja tak til," siger Erik Schaadt.

Fange de unge

Ud over at promovere klubben og give flere medlemmer kan arrangementer på centre court også give indtægter til Farum Tennisklub, som Erik Schaadt især gerne vil bruge på at forbedre vilkårene og mulighederne for de unge i klubben.

"Vi vil gerne gøre et stort arbejde for de unge, og gøre flere unge interesseret i sporten. I dag er det et rigtig voksenanlæg, men det kan være, at de unge skal have deres egen afdeling og omklædningsrum. Vi vil også gerne give de unge mere ansvar og uddelegere opgaver, så de føler sig som en del af klubben," mener han.

I forbindelse med weekendens landskampe er det Leschly Tennis Foundation, der har stået for arrangementet, men ved hjælp af frivillige fra Farum Tennisklub. Klubben har i den forbindelse fået et tilskud på 15.000 kroner fra Leschly Tennis Foundation, som er gået til at renovere toiletterne.

"Det er en win-win. Første plan var at redde klubben, og det næste var at få centre court i en stand, så vi kan være bekendt at holde den type arrangementer. Det lykkedes heldigvis," siger Erik Schaadt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?