23. februar 2020
Landhuset i Værløse. Foto: Furesø Kommune
Landhuset i Værløse. Foto: Furesø Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bevaringsværdigt landhus kan blive café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bevaringsværdigt landhus kan blive café

Landhuset tæt på Værløse Station kan nu bruges til servering af mad og drikke efter ny lokalplan

Furesø Avis - 21. januar 2020 kl. 15:20
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet har besluttet, at det gamle landhus på Stationsvej 2 i Hareskovby skal bevares og kunne bruges til glæde og gavn for lokale og gæster i Hareskoven. Derfor åbnes der nu op for, at der kan sælges og serveres mad og drikkevarer i bygningen.

Kommer det rigtige projekt forbi, kan et ønske fra Hareskov Medborgerforening og mange lokale borgere i Hareskovby nu gå i opfyldelse: Den forladte, men bevaringsværdige bygning på vejen op til Hareskov Station skal have nyt liv, og det giver en ny lokalplan nu mulighed for, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Mange passerer dagligt det gamle landhus på deres vej, og det er svært ikke at ærgre sig over, at en så fin bygning og en så god placering ikke bliver brugt som et mødested for byen. Det åbner vi nu op for med de bredere anvendelsesmuligheder i lokalplanen, blandt andet ved, at vi giver mulighed for at sælge og servere mad og drikkevarer i bygningen," fortæller Egil Hulgaard (C), formanden for Udvalget for byudvikling og bolig i Furesø Kommune.

Hærværk og forfald

Bygningen har i de seneste år været præget af hærværk og manglende vedligehold, men fremover kan bygningen og grunden anvendes til ”rekreative formål, kontorformål, undervisningsformål, foreningsformål og publikumsorienterede erhverv, hvor den primære vare er salg af mad- og drikkevarer.

Det er Naturstyrelsen, som ejer ejendommen i dag, og planforslagene var i efteråret genstand for en offentlig høring og et borgermøde 4. november 2019. Nu afhænger den videre proces af, at der kommer en interesseret køber, som formår at istandsætte bygningen og anvende den på en måde, der kan bidrage til den eksisterende rekreative anvendelse.