6. juni 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 39-årig fængslet i to uger: Påkørte ambulance og angreb mand med peberspray

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

39-årig fængslet i to uger: Påkørte ambulance og angreb mand med peberspray

Manden blev mandag fængslet i 15 dage for blandt andet særlig grov vold, hensynsløs kørsel og trusler mod politibetjente i Farum.

Furesø Avis - 30. marts 2020 kl. 16:07
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en noget usædvanlig sag, da en 39-årig mandag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby sigtet for tre forskellige forhold. Den 39-årige endte med at blive fængslet i 15 dage, da der ifølge anklageren Jacob Dreist var stor risiko for, at han ville fortsætte med at begå kriminalitet. Manden der kommer fra Rødby, blev anholdt sent søndag aften, da der var anmeldt tumult mellem flere personer på Gammelgårdsvej i Farum. Den 39-årige havde ifølge Nordsjællands Politi sneget sig langs en parkeret bil, hvorefter han havde åbnet bildøren og sprayet med peberspray mod føreren af bilen, som var en 26-årig mand fra Farum. De to kendte i forvejen ikke hinanden. Den 39-årige var også i besiddelse af en kniv, som han også blev sigtet for.

Nægtede sig skyldig

En patrulje kørte derfor til stedet, og det var ikke længe, at de lykkedes manden at være på fri fod, da han var blevet løsladt dagen forinden. Lørdag kl.19.30 havde han med vilje påkørt en ambulance på Hillerødmotorvejen, og bragte derved både ambulanceføreren og passagerens liv i fare. Derudover fremstilles han også for lørdag klokken 20.45 på Bistrupvej i Birkerød at have fremsat trusler mod adskillige polititjenestemænd, da han oplyste at være smittet med corona-virus og truede med at smitte polititjenestemændene ved at hoste og spytte på dem.

"Både han og politimændene ankom derfor til retten i hvid beskyttelsesdragt og med beskyttelsesbriller, og vi fik alle tilbudt mundbind," siger anklager Jacob Dreist, der fortæller, at manden nægter sig skyldig i alle tre forhold, og ikke kunne redegøre for, hvad han lavede på disse kanter.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?